Cluj: A intrat singur în gura lupului! Amendă uriașă pentru un șofer care a încercat să preschimbe un permis fals din Grecia cu unul românesc


Un bărbat a fost condamnat vineri, 11 octombrie, de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj la plata unei amenzi penale în cuantum de 11.700 lei (180 zile-amendă şi 65 lei pentru fiecare zi-amendă) pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals. Bărbatul este acuzat că a încercat să schimbe un permis de conducere contrafăcut, ce părea a fi emis de autoritățile elene, cu unul românesc. 

În acest sens, la data de 14 octombrie 2019 s-a prezentat la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Bistrița-Năsăud și, cu știință, a folosit permisul de conducere aparent emis de autoritățile elene, fals prin contrafacere, pe care l-a remis reprezentanților serviciului cu scopul de a obține preschimbarea sa cu un permis de conducere românesc.

Permisul de conducere, obținut cu ajutorul fostului șef pakistanez

După ce a fost prins cu ocaua mică, bărbatul a declarat că, în cursul anului 2016, a lucrat în străinătate în domeniul construcțiilor, la societatea unui cetățean pakistanez. Chiar dacă nu este posesor al permisului de conducere pentru nicio categorie, ar fi vorbit cu patronul său, iar împreună au convenit să obțină pe numele ardeleanului un permis de conducere fals întrucât era nevoie de un șofer pentru a transporta materiale de construcție. 

Bărbatul susține că i-a trimis patronului său printr-un mesaj fotografia și datele sale de identificare cu scopul de a fi preluate și inserate în actul de identitate. De asemenea, a menționat că nu a achitat nicio sumă de bani, iar după un timp, patronul i-a remis permisul de conducere.

Autoritățile au stabilit că actul era contrafăcut

Ulterior, la data de 14 octombrie 2019, bărbatul a formulat o cerere de preschimbare a permisului de conducere într-unul românesc, așa cum a rezultat din dosarul întocmit de inculpat și depus la SPCRPCIV Bistrița-Năsăud. În acest sens, ardeleanul a predat reprezentanților SPCRPCIV permisul de conducere, însă autoritățile nu au dat curs solicitării pentru că, întrucât în urma verificărilor, au constatat că actul depus este contrafăcut.

Potrivit unei adrese a Ambasadei Elene, permisul de conducere este fals. Totodată, potrivit raportului de constatare criminalistică tehnică, permisul de conducere aparent emis de autoritățile elene a fost falsificat prin contrafacere.

Comentarii Facebook