Cluj: Ani grei de închisoare pentru un bărbat care și-a bătut joc de doi pensionari. Totul s-a întâmplat în fața unui bancomat din Mănăștur


Un clujean a fost condamnat la patru ani și două luni închisoare în regim de detenție, după ce a profitat de neatenția unor pensionari, le-a furat cardul bancar și banii din cont. 

El este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de furt, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată. 

Anchetatorii au reținut că, la data de 17 martie 2022, în intervalul orar 09:00 - 10:00, o femeie în vârstă de 78 de ani și soțul acesteia în vârstă de 82 de ani s-au deplasat la un bancomat de pe Calea Florești din Cluj-Napoca, pentru a-și retrage pensia din cont, cu ajutorul cardului bancar. 

Cei doi au întâmpinat dificultăți la ATM, prin urmare l-a rugat pe inculpat să-i ajute. Bărbatul abia aștepta o astfel de propunere, deoarece fără să stea pe gânduri, introdus cardul persoanei vătămate în fanta bancomatului și a observat momentul în care aceasta și-a tastat codul pin, dar operațiunea a fost refuzată. 

În acel moment, a profitat de neatenția pensionarei, i-a luat cardul din mână și l-a schimbat cu altul pe care se afla numele său. Apoi, a părăsit zona, s-a urcat într-un autobuz, iar după aproximativ 1,5 km, s-a oprit pe Calea Mănăștur,  la un alt bancomat. 

Clujeanul a introdus în ATM cardul sustras și a tastat codul PIN pe care l-a aflat anterior și a efectuat cinci operațiuni de retragere de numerar, după cum urmează: patru în valoare de 500 lei fiecare și una în valoare de 200 lei, cauzând un prejudiciu total în valoare de 2.200 lei. 

De asemenea, bărbatul a mai încercat să efectueze alte două retrageri, în cuantum de 100, respectiv 50 de lei, dar operațiunile nu au fost aprobate pentru că nu mai erau bani în contul pensionarei. 

Între timp, pentru că nu a reușit să retragă banii, pensionara le-a cerut sprijinul angajaților din bancă, cărora le-a prezentat cardul. 

În acel moment femeia a fost informată că respectivul card nu îi aparține și trebuie să îl predea. Ea a realizat că bărbatul căruia i-a cerut ajutorul ar putea fi cel care i-a luat cardul, a cerut să i se comunice câți bani mai are în cont. Astfel, a aflat că a fost retrasă suma de 2.200 lei. 

Menționăm că sentința pronunțată vineri, 30 august, de Tribunalul Cluj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

Comentarii Facebook