Cluj: Contrabandist prins cu 200.000 de țigarete netimbrate pe Autostrada Transilvania, condamnat la închisoare și pus să plătească daune de 240.000 lei


Un contrabandist prins cu 200.000 de țigarete netimbrate pe Autostrada Transilvania a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare și pus să plătească daune în valoare de 240.000 de lei. 

Sentința a fost pronunțată la sfârșitul săptămânii trecute de magistrații de la Judecătoria Turda și nu este definitivă. 

Anchetatorii au reținut că, la data de 30 aprilie 2024, în jurul orei 01:15, bărbatul a fost depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism pe tronsonul Nădășelu – Câmpia Turzii, pe Autostrada A3. 

În urma unui control, polițiștii au descoperit că bărbatul transporta cantitatea totală de 200.000 de țigarete fără a avea aplicate timbru fiscal, cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Bărbatul a mărturisit că țigaretele urmau să fie predate unei alte persoane care-l aștepta într-o benzinărie. El ar fi trebuit să ajungă în locul respectiv în intervalul orar 08:00-09:00, la data de 30 aprilie 2024, dar nu i s-ar fi comunicat datele persoanei care urma să preia țigaretele, spunându-i-se doar că persoana respectivă îi cunoaște mașina și îl va găsi el. De asemenea, a susținut că nu deține datele de contact, numerele de telefon sau alte informații ale persoanelor de la care a primit și la care urma să predea țigaretele.

În timpul urmăririi penale, Direcția Regională Vamală Cluj, s-a constituit parte civilă împotriva bărbatului pentru prejudiciul cauzat bugetului de stat prin comiterea infracțiunii de contrabandă cu suma de 239.186 de lei. 

Comentarii Facebook