Cluj: Fanul fraților Tate și un fost campion mondial la culturism rămân în arest preventiv încă 30 de zile. Cei doi vindeau substanțe dopante


Magistrații de la Tribunalul Cluj au dispus prelungirea măsurii arestului preventiv cu încă 30 de zile împotriva a doi cetățeni străini. Este vorba despre Davide Zambaldi, fost campion mondial la culturism, și Beretta Jacopo, un fan înfocat al fraților Andrew și Tristan Tate. 

Cei doi au fost arestați preventiv la sfârșitul lunii iulie, după ce au fost prinși că vindeau substanţe dopante cu grad de mare risc, pe care le aduceau din străinătate.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada 2023 – 2024, inculpații au procurat, deținut și vândut, în mod repetat, substanțe dopante cu grad de mare risc,  produsele fiind expediate atât în țară, cât și în străinătate prin intermediul unor firme de curierat.

Din probatoriul administrat a reieșit că unul dintre inculpați a trimis către clienți, în intervalul de timp menționat, un număr de 240 de colete”, potrivit DIICOT Cluj.

Procurorii DIICOT Cluj au făcut şase percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, unde au identificat 1.035 de flacoane şi 768 de fiole cu substanţe dopante cu grad de mare risc, 10 kilograme comprimate conţinând ostarină, 15 kilograme materie primă pentru fabricarea substanţelor dopante, 985 de flacoane somatropin, 5.200 de comprimate având în compoziţie substanţe dopante, 39 de cutii cu ambalaje, dopuri si recipiente pentru ambalare, peste 5.000 de flacoane, 19 cutii conţinând etichete şi role de ambalat şi 2 aparate mecanice de tip farmaceutic destinate producerii şi ambalării substanţelor.

De asemenea, au fost ridicate sumele de 33.510 euro şi 7.000 de lei, diferite înscrisuri, precum şi alte mijloace de probă.

Potrivit DIICOT Cluj, în casa lui Beretta Jacopo a fost identificată şi o cantitate de canabis deţinută de acesta fără drept, în scopul consumului propriu.

Comentarii Facebook