Cluj: Militar ISU, condamnat la închisoare după ce s-a urcat beat la volan și a intrat cu mașina într-un pod. Băuse patru beri la prânz


Un militar ISU a fost condamnat de magistrații de la Tribunalul Militar Cluj la un an și patru luni de închisoare cu suspendare, după ce s-a urcat beat la volan și a provocat un accident rutier. În plus, este obligat să presteze un număr de 30 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii. 

Sentința a fost pronunțată la sfârșitul săptămânii trecute și nu este definitivă. 

Potrivit anchetatorilor, incidentul a avut loc la data de 4 martie 2024, în jurul orei 21:19, când militarul a intrat cu mașina într-un pod din localitatea Rona, județul Sălaj. 

Din fericire, accidentul a fost soldat numai cu avarierea autoturismului. Cu toate acestea, la fața locului a intervenit un echipaj de poliție din Jibou care l-a testat pe șofer cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,62 mg/1 alcool pur în aerul expirat. Ca urmare a rezultatului pozitiv la alcooltest, bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Jibou în vederea recoltării probelor biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

Din buletinul de analiză toxicologică, rezultă că militarul a avut o concentrație alcoolică de 1,62 g/1 alcool pur în sânge pentru proba recoltată la ora 21:50, respectiv 1,30 g/1 alcool pur în sânge pentru proba recoltată la ora 22:50. 

Bărbatul a declarat în instanță că în ziua respectivă a fost la cumnatul său și l-a ajutat la munca în construcții. După ce a luat masa de prânz, începând cu ora 16:00 a consumat 4 beri. La sfârșitul zilei de muncă a condus autoturismul deținut de tatăl său, cu intenția de a se deplasa acasă, la o distanță de aproximativ 1000 de metri, în aceeași localitate. 

Cât despre producerea accidentului, bărbatul a relatat că în timp ce se deplasa peste râul Someș, a acroșat podul. 

În circumstanțiere, inculpatul a ținut să precizeze că îi pare rău de fapta comisă și a menționat că intenționează să dea examen pentru trecerea în corpul subofițerilor, pe funcția de șofer, întrucât în cadrul unității sunt posturi disponibile și este nevoie de personal specializat.

De asemenea, a relatat că se ocupă de ferma familiei, urmând ca în perioada următoare să obțină permis pentru categoria C, CE, D, pentru șofer profesionist, fiindu-i necesară atât pentru activitățile agricole familiale, cât și pentru trecere în corpul subofițerilor”, se arată în documentele cuprinse la dosarul cauzei.

Comentarii Facebook