Vineri 27 Septembrie

Cluj: Militar prins beat la volan, condamnat la închisoare cu suspendare și pus la muncă în folosul comunității


Judecătorii de la Tribunalul Militar Cluj-Napoca au dispus condamnarea unui caporal de la U.M. 01684 Alba Iulia la un an închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. 

De asemenea, militarul este obligat să presteze 30 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității. 

Potrivit rechizitoriului, la data de 2 aprilie 2023, în jurul orelor 10:10, caporalul se afla la volan și a fost oprit în trafic de polițiști, pe o stradă din Alba Iulia. 

În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 0,59 mg/1 alcool pur în aerul expirat, la ora 10:18, motiv pentru care aceasta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Conform buletinului de analiză toxicologică, la data de 3 aprilie 2024, ora 10:45, ora primei prelevări, militarul avea în sânge o îmbibație alcoolică de 1,06 g/1 alcool pur în sânge, iar la ora 11:45, acesta avea o îmbibație alcoolică de 0,76 g/1 alcool pur în sânge.

Fiind audiat în fața instanței, militarul a declarat că recunoaște că în data de 3 aprilie 2024, în jurul orei 10:10, a condus autoturismul marca Chevrolet având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g /I alcool pur în sânge. 

De asemenea, bărbatul a mai arătat că acceptă încadrarea juridică a acestei fapte ca fiind infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

Comentarii Facebook