Cluj: Militar prins beat la volan, obligat să presteze 40 de zile de muncă în folosul comunității. Nu mai are voie să se urce la volan timp de doi ani


Magistrații de la Tribunalul Militar Cluj-Napoca au dispus amânarea aplicării pedepsei închisorii de un an şi două luni  închisoare, stabilită în sarcina plutonierului adjutant Dumitru Mera din cadrul ISU Brașov, după ce s-a urcat beat la volan. 

Cu toate acestea, plutonierul adjutant este obligat să presteze 40 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității și nu mai are dreptul să conducă pentru o perioadă de 2 ani. 

Hotărârea a fost pronunțată la începutul acestei luni de magistrații de la Tribunalul Militar Cluj-Napoca și nu este definitivă. 

Pompierul militar, prins la scurt timp după ce a „livrat” o sticlă cu lapte

Potrivit anchetatorilor, pompierul militar a fost prins, la data de 8 februarie 2022, în timp ce conducea pe un drum județean din Brașov sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare de 0,45 mg/1 alcool pur în aerul expirat. Din buletinul de analiză toxicologică a rezultat că plutonierul adjutant avea o alcoolemie de 1,33 g/1 alcool pur în sânge pentru proba recoltată la ora 20:55, respectiv 1,14 g/1 alcool pur în sânge pentru proba recoltată la ora 21:55. 

În cadrul audierilor, bărbatul a arătat că la data de 8 februarie 2024 a consumat 150 ml de coniac la domiciliul său, a mâncat, iar apoi a fost sunat de un consătean care l-a rugat să îi ducă o sticlă cu lapte. Astfel, pompierul militar s-a urcat în maşină şi a mers la domiciliul bărbatului, circulând aproximativ 1 km. În momentul în care s-a întors acasă, a fost oprit de către un echipaj de poliţie.

Comentarii Facebook