Cluj: Militarul prins în flagrant în timp ce vindea jumătate de kg de substanțe psihoactive rămâne în arest


Militarul Marius Andrei Bercea  rămâne în arest preventiv, după ce magistrații de la Tribunalului Militar Cluj-Napoca au respins solicitarea bărbatului de a înlocui măsura dispusă cu arestul la domiciliu. 

Marius Andrei Bercea a ajuns în arest, după ce a fost prins în flagrant de procurorii DIICOT, în timp ce vindea cantitatea de aproximativ 500 de grame de substanță psihoactivă (2 MMC). 

Instanța a confirmat, de asemenea, legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive în cazul militarului. 

Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului B.M.A. şi menţine măsura arestării preventive a acestuia. (...) respinge cererea inculpatului, formulată prin apărătorul său ales – de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 07.08.2024, ora 13:15, în prezenţa inculpatului.”, arată soluția pe scurt a instanței. 

Militarul a fost reținut la data de 15 iulie 2024, fiind cercetat  pentru comiterea infracțiunii de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. În următoarea zi, la data de 16 iulie, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

,,La data de 15.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul  Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea unui inculpat (militar), cercetat  pentru comiterea infracțiunii de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Măsura a fost luată după ce, în aceeași zi, acesta a fost prins în flagrant în timp ce vindea cantitatea de aproximativ 500 de grame de substanță psihoactivă (2 MMC). Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Militar Cluj Napoca a dispus măsura arestării preventive a inculpatului, pe o durată de 30 de zile.”, transmite DIICOT.

Comentarii Facebook