Cluj: Minorii care au spart geamurile a 23 de mașini de pe strada Câmpul Pâinii au scăpat basma curată


Doi minori de 17 ani au făcut prăpăd pe strada Câmpul Pâinii din Cluj-Napoca, în noaptea de 23 spre 24 februarie 2023. Cu toate că au vandalizat 23 de mașini și au furat tot ce au găsit prin ele, judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au decis vineri, 4 octombrie 2024, că tinerii deveniți majori între-timp nu trebuie să stea după gratii nici măcar o zi. 

Magistrații le-au aplicat celor doi măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

În această perioadă sunt obligați să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională; să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj la datele fixate de acesta.

De asemenea, ei au obligația să plătească daune materiale în valoare de câteva mii de lei pentru cei 23 de proprietari afectați. 

Analizând împrejurările, modul de comitere a infracţiunilor şi mijloacele folosite: inculpaţii au acţionat pe timp de noapte, în loc public, fără teama de a fi surprinşi de camerele de luat vederi, având asupra lor un ciocan cu care au spart geamurile maşinilor parcate realizând 22 de acte materiale; natura şi gravitatea rezultatului produs: inculpaţii au spart geamurile autoturismelor şi din unele au sustras bunuri din interior, prejudiciul fiind unul ridicat; scopul urmărit: inculpaţii au dorit obţinerea rapidă a unor bunuri pe care să le valorifice în bani pentru a-şi satisface nevoile personale.”, au motivat magistrații clujeni. 

Comentarii Facebook