Cluj: O femeie a încercat să-și împiedice fratele să mai pună piciorul în cartierele Mărăști și Mănăștur. Instanța: „Îi este pusă viața în pericol”


O femeie a solicitat magistraților de la Judecătoria Cluj-Napoca să interzică accesul fratelui său în cartierele Mărăști și Mănăștur. Clujeanca și-a susținut solicitarea prin faptul că, la data de 7 august 2024, a fost lovită de fratele său  în spate, în zona cervicală și pe mâini, în timp ce se afla la cumpărături în zona Expo Transilvania. 

Din cauza durerilor puternice pe care le simțea în zona cervicală, la două zile de la incident, femeia a mers la Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj-Napoca.

Conform certificatului medico-legal, femeia prezenta diagnosticul de „contuzie cervicală, contuzie radiocarpiană veche de 2 zile cu hematoame locale. Agresiune fizică”. 

În cadrul examenului obiectiv medico-legal, s-a constatat că pe regiunea cervicală posterioară și pe antebrațul stâng fața anterioară, femeia prezintă două echimoze violacee discontinue, de 5/5 cm respectiv 8/5 cm. 

Judecătorii clujeni au respins solicitările solicitările femeii în legătură cu interdicția impusă fratelui său de a se deplasa în zona Mărăști și Mănăștur. Însă, instanța l-a obligat pe bărbat să păstreze o distanță minimă de 100 de metri față de sora sa și de locuința acesteia. 

Astfel, instanța reține că atitudinea pârâtului a fost de natură a cauza o stare de temere reclamantei, stare de pericol care este una actuală, evenimentele fiind petrecute recent.

Altfel spus, instanța constată că prin actele de violență la care a fost supusă reclamanta, integritatea fizică a acesteia a fost pusă în pericol și chiar lezată, existând deopotrivă riscul ca viața și integritatea fizică să îi fie pusă în pericol în viitor, având în vedere zonele vizate de lovituri, faptul că reclamanta a fost agresată ziua, într-un loc public.”, a motivat instanța. 


Comentarii Facebook