Vineri 20 Septembrie

Cluj: O petrecere încheiată cu un scandal pe Piezișă i-a adus doi ani de închisoare unui tânăr. Totul s-a întâmplat la coadă la shaorma


Un tânăr a fost condamnat de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj la doi ani și o lună de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tulburarea liniştii şi ordinii publice, după ce a bătut un tânăr pe strada Piezișă din Cluj-Napoca. 

Hotărârea pronunțată miercuri, 18 septembrie, este definitivă. 

În scandal au fost implicați și alți trei prieteni de-ai bărbatului, însă aceștia au scăpat cu o pedeapsă mai blândă, fiind obligați să plătească numai o amendă penală. 

Magistrații au luat această decizie, pentru că tânărul condamnat la închisoare avea antecedente penale. 

Potrivit rechizitoriului, la data de 24 noiembrie 2019, în jurul orei 05:00, în timp ce tinerii se aflau în stare avansată de ebrietate pe strada Piezişă. 

Cei patru așteptau la rând la restaurantul tip fast-food „Mama Manu”, când unul dintre ei s-a năpustit asupra unui bărbat pe care anchetatorii nu au reușit să-l identifice până în prezent. 

Astfel, după ce tânărul i-a aplicat persoanei rămase neidentificate un pumn în zona feței, ceilalți trei au urmat exemplul.  

Anchetatorii au reținut că tinerii au tulburat ordinea şi liniştea publică, prin acte de violenţă fizică şi verbală îndreptate împotriva unei persoane.

De asemenea, au stabilit că „deşi au observat că, în zonă, se afla un număr mare de persoane care, alertate de scena care se petrecea lângă ele, şi-au îndreptat privirea spre inculpaţi, urmărind agresiunea.

Niciuna din persoanele care au asistat la altercaţie nu a intervenit, însă, în sprijinul persoanei neidentificate, cu excepţia unui bărbat, care, după modalitatea în care discută cu inculpaţii, ar fi fost un apropiat al lor”.

Bărbatul respectiv a reușit să oprească scandalul puțin timp, însă agresorii au continuat. 

În timpul bătăii, unul dintre tineri l-a imobilizat pe bărbatul neidentificat, ţinându-l strâns de gât, pentru ca ceilalţi inculpaţi să-l poată lovi, iar, la un moment dat, profitând de faptul că victima a căzut pe jos, un alt tânăr a lovit-o cu piciorul în zona abdomenului.

Comentarii Facebook