Cluj: Patronii unui magazin din Piața Unirii, escrocați de o vânzătoare. Femeia și-a umplut buzunarele printr-o schemă inedită


O clujeancă de 38 de ani a fost condamnată de magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare. 

Femeia este acuzată că, în perioada 28 august - 23 noiembrie 2019, cât a fost angajată în calitate de casier-gestionar în cadrul unui magazin din Piața Unirii, a anulat în mod repetat și nejustificat mai multe bonuri fiscale, după încasarea acestora, producând în mod artificial un plus de numerar în casa de marcat, pe care și-l însușea la ieşirea din tura de serviciu.

Clujeanca a fost prinsă de reprezentanții magazinului la data de 23 noiembrie 2019, când s-a constatat că şi-a creat la casa de marcat un plus de 495 lei prin anularea în mod nejustificat a unor bonuri fiscale, deși încasase contravaloarea acestora. Ea punea suma de bani rezultată sub sertarul casei de marcat, de unde urma să o ia la ieşirea din tură. Anchetatorii au stabilit că femeia a cauzat magazinului un prejudiciu în sumă totală de 10.000 lei.

Patronii magazinului au depus o plângere împotriva femeii la data de 12 decembrie 2019, prin care solicitau cercetarea acesteia pentru săvârșirea infracţiunii de delapidare în formă continuată. 

Ei au arătat că femeia a fost angajată în cadrul magazinului la data de 27 august 2019, pe funcţia de manipulant marfa şi în aceeaşi zi, prin act adiţional la contractul individual de muncă a primit şi atribuţii de casier-gestionar.  De asemenea, acesteia i-au fost încredințate şi atribuții precum încasarea contravalorii mărfurilor de la clienţi, după scanarea produsului şi emiterea bonului fiscal.

Managerul magazinului a declarat în instanță că, la data de 23 noiembrie 2019, a monitorizat-o pe femeie pe camerele de supraveghere și a observat că aceasta anula bonurile fiscale după emiterea şi încasarea contravalorii acestora. 

În momentul în care a fost verificată casa de marcat, s-a constatat că exista un plus creat în sumă de 495 lei.

Pusă în fața faptului împlinit, femeia a recunoscut că intenţiona să sustragă banii în plus la ieşirea de la serviciu. În fața magistraților, clujeanca a declarat că a recurs la acest gest dintr-o necesitate financiară și a menționat că nu se aștepta ca cineva să observe lipsa banilor din casa de marcat sau lipsa produselor. 

Menționăm că decizia pronunțată de Judecătoria Cluj-Napoca marți, 13 august, nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

Comentarii Facebook