Cluj: Război în instanță pornit de un afacerist clujean împotriva Justițiarului din Berceni: „Consecințele ar urma să fie ireversibile”


Clujeanul Cristian Tocuț l-a dat în judecată pe Alexandru Constandachi, cunoscut sub numele de Justițiarul din Berceni, după ce a apărut în mai multe materiale video publicate de vlogger pe rețelele de socializare. 

Cererea de chemare în judecată a fost semnată și de două firme administrate de Cristian Tocuț: ProIphone Services SRL și  Isolutii Pro SRL. 

În motivarea acțiunii în instanță, Cristian Tocuț și cele două societăți comerciale au susținut că, începând cu data de 27 iulie 2024, Justițiarul din Berceni a pornit o campanie de denigrare împotriva lor.

De asemenea, au arătat că susținerile lui Alexandru Constandachi depășesc limitele libertății de exprimare și a interesului public, pentru că „nu se limitează la prezentarea unor informații factuale, susținerile sale înscriindu-se pe coordonatele unor judecăți de valoare și atacuri la adresa persoanei d-lui Tocuț, dar și la adresa societăților indicate”. 

Războiul în instanță a început după ce Justițiarul din Berceni l-a acuzat pe clujean de pedofilie. 

Am venit la Cluj. Unde am prins un tânăr pe nume Cristi. El s-a combinat cu o tânără de 18 ani care era la facultate. Acesta s-a despărțit de ea și a început să vorbească cu sora ei de 12 ani.

El a început să îi ceară nuduri minorei și trebuia să se întâlnească cu fata de 12 ani. Noi am venit la Cluj să îl prindem în flagrant. L-am așteptat în fața scării, dar s sărit de la etajul 1 și a fugit”, a povestit Justițiarul din Berceni, într-un live făcut pe canalul său de Youtube.

Dosarul se află pe masa judecătorilor de la Tribunalul Cluj, iar primul termen a fost stabilit la data de 29 august 2024. Cu toate acestea, clujeanul a solicitat magistraților să soluționeze cauza cât mai urgent și să-i aloce un termen mai apropiat de data în care a fost introdusă acțiunea în instanță. 

Cristian Tocuț l-a acuzat pe Justițiarul din Berceni că a continuat „campania” denigratoare chiar și după ce a intentat o acțiune în instanță împotriva acestuia și că ar fi intensificat apariția unor materiale video în care vorbește despre clujean și firmele administrate de acesta.   

Cererea în discuție a fost formulată tocmai având în vedere necesitatea dispunerii unei măsuri urgente, de natură să prevină un prejudiciu iminent care nu s-ar putea repara. în contextul soluționării cererii abia în data de 29 august 2024, dar în special în contextul intensificării conduitei vătămătoare a pârâtului, riscul producerii unor astfel de prejudicii ar urma să se materializeze, iar consecințele ar urma să fie ireversibile.

În ceea ce priveşte acțiunile întreprinse de părât după introducerea cererii, se arată că la data de 05.08.2024, imediat după ce pârâtul a aflat despre acțiunea formulată, a postat pe rețelele de socializare (TikTok, Instagram etc.) un material video care a fost preluat și prezentat de mai multe persoane pe rețelele de socializare, astfel că vătămările drepturilor reclamanților generate de conduita pârâtului au fost amplificate. 

Tot în data de 05.08.2024, pârâtul a publicat pe platforma Youtube materialul video „EPISODE 141: CRISTIAN DE LA CLUJ - ACHIZIȚII DE IPHONE ȘI NUDURI” care a intensificat valul de mesaje agresive sau chiar amenințătoare trimise către reclamanți, respectiv în creșterea numărului de apeluri și recenzii negative la adresa PROiPhone.”, a motivat clujeanul în fața instanței de judecată. 

În ciuda demersurilor făcute de clujean pentru preschimbarea termenului de judecată, magistrații au decis să situația dintre Cristian Tocuț și Justițiarul din Berceni va fi clarificată la data de 29 august. 

Respinge cererea formulată de către reclamanţii TOCUŢ CRISTIAN, PROIPHONE SERVICES SRL şi ISOLUTII PRO SRL.Definitiva.Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţie prin mijlocirea grefei, azi, 13 august 2024”, arată soluția pe scurt a instanței privind preschimbarea termenului de judecată. 


Comentarii Facebook