Cluj: S-a întors roata pentru țeparul Traian Onuc! A fost condamnat la închisoare și în cel de-al treilea dosar, după ce a păgubit sute de persoane


Țeparul imobiliar Traian Onuc a fost condamnat la închisoare cu executare într-un nou dosar. Magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca l-au condamnat pe Onuc la 2 ani și 10 luni de închisoare, în regim de detenţie, într-un dosar în care era acuzat de înșelăciune. 

Mâna dreaptă a lui Onuc, Pavel Jascău, a primit o pedeapsă de un an şi 6 luni închisoare cu suspendare.

Decizia instanței a fost pronunțată vineri, 13 septembrie, și poate fi atacată cu apel. Reamintim că Traian Onuc a fost condamnat, numai în ultimele două luni, în alte două dosare de înșelăciune și a primit pedepse de 4 ani de închisoare, respectiv 2 ani și 5 luni de închisoare cu executare. 

Potrivit rechizitoriului, în luna octombrie 2019, Traian Onuc și Pavel Jascău au indus și menținut în eroare două persoane vătămate spunându-le că vor finaliza construcția apartamentului pe care voiau să îl cumpere și vor încheia un un ante-contract de vânzare-cumpărare în acest sens.  Cei doi nu aveau de gând să se țină de promisiunile deșarte.

Anchetatorii au reținut că Onuc și Jascău nu aveau banii necesari pentru finalizarea construcției, iar vânzarea nu se putea face din punct de vedere legal, pentru că blocul nu avea autorizație de construire. Cu toate acestea, cei doi țepari le-au determinat pe persoanele vătămate să remită suma de 14.750 euro în vederea cumpărării apartamentelor. 

Comentarii Facebook