Vineri 18 Octombrie

Cluj: Șofer accidentat grav de un bărbat fără permis de conducere! I-a strivit piciorul, apoi a luat-o la fugă și a dat vina pe victimă


Un bărbat fără permis de conducere s-a urcat la volan și a accidentat grav un șofer care intenționa să coboare din mașina sa. Chiar în momentul în care persoana vătămată a deschis portiera autoturismului şi a pus piciorul stâng pe partea carosabilă, pe fondul neatenţiei şi nerespectării unei distanţe laterale suficiente, bărbatul a acroşat cu partea dreaptă-faţă a autoturismului portiera celeilalte mașini pe care a împins-o, strivind piciorul stâng al victimei între portieră şi cadrul portierei.

În urma incidentului șoferul a suferit leziuni traumatice ce au necesitat 24-25 zile de îngrijiri medicale. Cu toate acestea, bărbatul fără permis de conducere nici măcar nu a verificat dacă persoana vătămată se simte bine, a oprit mașina imediat, a lăsat cheile și a luat-o la sănătoasa. 

Accidentul a avut loc la data de 19 august 2020, în jurul orei 09:55, pe strada 1 Decembrie din municipiul Bistrița. Însă, magistrații de la Curtea de Apel Cluj au dispus joi, 17 octombrie, condamnarea bărbatului la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare.

El a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, vătămare corporală din culpă şi de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia. 

Cu toate acestea, bărbatul a încercat să scape de acuzația de vătămare din culpă. În fața instanței, el a recunoscut comiterea faptelor cu excepţia infracţiunii de vătămare corporală cu privire la care a susţinut că nu se consideră vinovat de producerea accidentului, persoana vătămată fiind vinovată prin faptul că nu s-a asigurat la deschiderea portierei. 

Apărarea inculpatului potrivit căreia nu este vinovat de producerea accidentului nu a fost veridică, fiind în contradicţie cu declaraţia persoanei vătămate, cu cele constatate în procesul-verbal de cercetare la locului faptei şi cu planşa fotografică din care se observă în mod evident faptul că autoturismul condus de inculpat s-a aflat pe o traiectorie care se intersecta cu autovehiculul persoanei vătămate, inculpatul acroșând portiera acestuia ca urmare a nerespectării dispozițiilor privind conducerea pe drumurile publice”, au motivat magistrații clujeni.

Comentarii Facebook