Cluj: Șofer condamnat cu suspendare, după ce a accidentat un pieton și a fugit. Persoana vătămată: „M-a întrebat dacă pot sta în picioare și a plecat”


Un șofer a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare de magistrații de la Judecătoria Gherla, după ce a accidentat un bărbat pe trecerea de pietoni și a fugit de la locul accidentului. 

Decizia a fost pronunțată miercuri, 7 august, și poate fi atacată cu apel. 

Potrivit rechizitoriului, evenimentul a avut loc în dimineața zilei de 13 ianuarie 2022. Șoferul se afla la volanul autoturismului său pe DN1C, când a accidentat un bărbat care traversa strada pe trecerea de pietoni. Cu toate acestea, șoferul a fugit de la locul accidentului. 

În urma evenimentului, pietonul a fost transportat la spital, unde a constatat că s-a ales cu leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 15-17 zile de îngrijiri medicale. 

Șoferul fugar a fost identificat două zile mai târziu de polițiștii clujeni. 

Bărbatul accidentat a relatat că, în timp ce traversa strada regulamentar, a fost acroșat de un autoturism. Șoferul a coborât din mașină și s-a apropiat de acesta la aproximativ 20 de metri, întrebându-l dacă poate sta în picioare.

Pietonul susține că i-a reproșat că  l-a lovit pe trecerea de pietoni. Apoi, șoferul a urcat înapoi în autoturism și a plecat de la fața locului. După aproximativ o lună, victima a fost contactată de șofer, care i-a spus că el este autorul accidentului și i-a propus să se împace.

Ulterior, bărbatul accidentat a mers împreună cu șoferul la notar unde a dat o declarație notarială de împăcare.

Comentarii Facebook