Cluj: Șofer teribilist, condamnat cu suspendare după ce a circulat pe contrasens, a accidentat un bărbat și l-a lăsat să urle după ajutor


Un bărbat din Cluj-Napoca a fost condamnat la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unui alt șofer.

El a fost judecat de magistrații de la Judecătoria Gherla pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, iar decizia pronunțată miercuri, 21 august, poate fi atacată cu apel.

Accidentul a avut loc la data de 16 septembrie 2019,  în jurul orei 02:11, când clujeanul se deplasa de drumul județean DJ 109C Gherla - Geaca. Anchetatorii au reținut că bărbatul a condus pe contrasens și a intrat în coliziune cu un BMW care circula regulamentar. 

În urma impactului, șoferul mașinii în care circula regulamentar a suferit leziuni traumatice a căror gravitate a fost evaluată la 100 – 110 zile de îngrijiri medicale conducătorului acestuia.

Potrivit documentelor cuprinse la dosarul cauzei, polițiștii din Cluj-Napoca au fost solicitați să intervină la un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule. 

La faţa locului, oamenii legii au identificat cele două autoturisme în afara părții carosabile, în șanțurile situate de-o parte și de alta a drumului.  Pe scaunul stânga faţă al autovehiculului marca BMW a fost identificat un tânăr încarcerat, căruia i-a fost acordată asistență medicală.

Persoana vătămată a declarat în fața magistraților că, imediat după producerea accidentului, din mașina care circula pe contrasens au coborât două persoane care au plecat de la faţa locului, fără să-i acorde vreun ajutor deşi rămăsese încarcerată în autovehicul. 

De asemenea, el a relatat și cum s-a produs accidentul din acea noapte. Tânărul a relatat că era într-o curbă la stânga, se afla foarte aproape de marginea din dreapta a drumului, dar a fost orbit de farurile altui autovehicul și a simţit imediat un impact foarte puternic. 

Bărbatul a relatat că, după ce şi-a revenit, a observat că un bărbat scotea din celălalt autovehicul implicat în accident, de pe locul pasagerului, o altă persoană de sex masculin. 

Persoana vătămată susține că a strigat la cele două persoane să îl ajute să iasă din autovehicul, dar cei doi bărbați au părăsit locul accidentului fără să facă acest lucru.

Comentarii Facebook