Duminica 8 Septembrie

Cluj: Trei ani de închisoare cu executare pentru un bărbat care și-a agresat iubita trei zile la rând


Un clujean a fost condamnat de magistrații Curții de Apel Cluj la 3 ani de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie. Bărbatul este acuzat că și-a agresat fizic iubita trei zile la rând, în perioada 20-22 februarie 2023. 

Potrivit rechizitoriului, la data de 20 februarie 2023, în timp ce se afla la domiciliul iubitei sale, a lovit-o pe aceasta cu pumnii în zona feţei. Povestea s-a repetat și ziua următoare, când femeia a suferit leziuni fizice a căror vindecare a avut nevoie de un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale. La data de 22 februarie 2023, bărbatul se afla în fața casei în care locuia iubita sa, context în care a amenințat-o pe aceasta spunându-i „las că te prind eu, nu o să scapi de mine”, iar ulterior a forţat uşa de acces în locuinţă și a lovit cu pumnii şi picioarele în geamul casei.

În faţa instanţei bărbatul a susținut că a lovit-o pe iubita sa o singură dată, cu „dosul palmei”, dar judecătorii au stabilit că declaraţia sa a fost contrazisă prin restul mijloacelor de probă administrate în cauză. 

O perioadă, bărbatul a decis să-și lase concubina în pace, mai ales că femeia obținuse un ordin de protecție împotriva lui, care-i interzicea să se apropie de aceasta la o distanță de 200 de metri, pentru o perioadă de 6 luni. Cu toate acestea, la data de 28 martie 2023, victima a fost abordată de către bărbat în zona Piaţa Gării CFR din Cluj-Napoca, unde aceasta își desfăşura activitatea în calitate de angajată la o firmă de salubritate.  Bărbatul s-a apropiat la aproximativ 5 metri de persoana vătămată, i-a spus că o iubeşte şi că a văzut-o cu un alt băiat.  În ziua următoare, bărbatul a vizitat-o din nou la locul de muncă, unde i-a adus un buchet de flori. Femeia a refuzat să primească florile, astfel că inculpatul s-a enervat şi a aruncat cu florile înspre ea, apoi i-a adresat injurii şi a scuipat-o. În urma incidentului, victima a sunat la poliție, bărbatul fiind identificat la o distanță de 100 de metri față de aceasta. 

În motivarea deciziei de condamnare, magistrații clujeni au stabilit că bărbatul „dă dovadă de perseverenţă infracţională, el reprezentând un pericol pentru societate în general, pentru fosta concubină în mod special, deoarece nimic nu îl opreşte în a reitera comportamentul infracţional. De altfel, el este recidivist, iar din executarea pedepsei anterioare a fost eliberat la termen, ceea ce semnifică faptul că nici pe perioada detenţiei nu a avut un comportament corespunzător, care să îl facă eligibil pentru liberare condiţionată”.

Comentarii Facebook