Marti 17 Septembrie

Cluj: Un apartament în schimbul libertății - promisiunea făcută de un bărbat arestat preventiv polițistului care lua mită și livra telefoane după gratii


Polițistul arestat la domiciliu, după ce DIICOT Cluj a descoperit că primea mită și livra telefoane mobile după gratii, primise o ofertă incredibilă. 

Un bărbat arestat preventiv i-a promis agentului că-i dă un apartament dacă îl ajută să evadeze. 

Polițistul este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită și introducerea de telefoane mobile în mod ilicit într-un centru de reținere și arestare preventivă, de către personalul centrelor de reținere și arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada mai - septembrie 2024, polițistul ar fi primit sumele de 1500 de euro și 7000 de lei, în schimbul cărora i-ar fi dat unui bărbat arestat preventiv un telefon mobil cu cablu de date, un lacăt și o pânză de bomfaier cu care intenționa să creeze un spațiu în care să ascundă telefonul mobil. 

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada mai –septembrie 2024, una dintre persoane, aflate într-un centru de detenție i-ar fi dat agentului de poliție, prin intermediul unei alte persoane cercetate (pe parcursul a trei întâlniri) 1.500 de euro, 5.000 de lei și 2.000 de lei în schimbul cărora acesta din urmă i-ar fi remis un telefon mobil cu cablu de date, un lacăt și o pânză de bomfaier cu care intenționa să creeze un spațiu în care să ascundă telefonul mobil. 

În același interval de timp, persoana aflată în stare de arest preventiv i-ar fi promis agentului de poliție contravaloarea unui apartament, pentru a-l ajuta să evadeze.”, au transmis procurorii DIICOT Cluj. 

Reamintim că polițistul a fost plasat în arest la domiciliu de judecătorii Tribunalului Cluj, sâmbătă, 7 septembrie. 

Citește și: Lupul paznic la oi! Polițist prins de DIICOT Cluj că lua mită și livra telefoane în spatele gratiilor, plasat în arest la domiciliu


Comentarii Facebook