Cluj: Un bărbat beat criță a intrat cu mașina într-un autoturism parcat pe o stradă din Turda. Clujeanul se alimentase cu alcool de la o benzinărie


Un bărbat din municipiul Turda a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce s-a urcat beat criță la volan și a provocat un accident. De asemenea, este obligat să presteze un număr de 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității. 

Potrivit anchetatorilor, incidentul s-a petrecut la data de 4 februarie 2023, în jurul orei 19:00. 

Polițiștii turdeni au fost solicitați să intervină pe strada Viilor din municipiu, la un accident rutier,  existând suspiciunea că unul dintre conducătorii auto se află sub influența băuturilor alcoolice. 

Odată ajunși la fața locului, polițiștii l-au identificat pe clujeanul „turmentat”, care se afla lângă mașina sa. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Prin urmare, bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Turda, unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 Din buletinul de analiză toxicologică întocmit de Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca, a rezultat că inculpatul bărbatul avea o alcoolemie de 2,77 ‰ (proba I), respectiv 2,53 ‰ (proba II) alcool pur în sânge.

În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii au stabilit că bărbatul a consumat 5-6 sticle de bere cu alcool de 0,5 litri fiecare, la domiciliul său. În jurul orei 18:00, bărbatul a urcat la volanul autoturismului său, pe care l-a condus până la benzinăria Denisrom din cartierul Turda Nouă, unde a stat aproximativ 20 de minute şi de unde a mai cumpărat o sticlă de bere a 0,5 litri pe care a consumat-o la benzinărie şi alte 5-6 beri, pe care voia să le consume acasă.

Bărbatul nu a stat prea mult la benzinărie și a decis să se întoarcă acasă. Astfel, a urcat iar la volan. Însă, în timp ce conducea autoturismul pe strada Viilor, drumul fiind în rampă, în curbă și acoperit cu zăpadă, bărbatul a pierdut controlul asupra direcției de mers şi a intrat într-o mașină oprită pe banda sa de mers.           

Comentarii Facebook