Vineri 18 Octombrie

Cluj: Un bărbat care a furat zeci de deodorante și șampoane din magazine va sta 5 ani și 6 luni după gratii


Un bărbat care a furat zeci de produse de îngrijire personală a fost condamnat joi, 17 octombrie, de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj, la 5 ani și 6 luni de închisoare. El este acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de furt în mai puțin de 6 luni. 

Potrivit rechizitoriului, la data de 29 mai 2019, în jurul orei 18:40, bărbatul ar fi sustras de pe rafturile unui magazin nu mai puțin de 32 de deodorante, pe care le-a introdus într-o sacoșă din plastic. Ulterior, a ieșit din magazin fără să achite produsele, producând un prejudiciu de 350 de lei. 

La data de 19 octombrie 2019, în jurul orelor 12.30-13.00, a furat de pe rafturile magazinului mai multe produse de îngrijire personală, respectiv șampoane marca Head&Shoulders şi deodorante, pe care le-a introdus sub haine și într-un rucsac pe care îl avea asupra sa, după care a ieșit cu acestea din magazin fără să le achite, fiind surprins de sistemul de supraveghere al magazinului, cauzând un prejudiciu în valoare de 530 lei. 

Ultimul furt a avut loc la data de 6 noiembrie 2019, în jurul orei 13:50, când a furat dintr-un magazin șase pachete de cafea în valoare de 138,88 lei, pe care le-a ascuns sub haine și a trecut cu acestea de casele de marcat fără să le achite, fiind apoi interceptat de către personalul de pază al magazinului şi reţinut până la sosirea echipajului de poliţie.

Bărbatul a fost condamnat în mai multe dosare, iar pedeapsa aplicată de judecătorii clujeni a rezultat în urma contopirii cu alte condamnări. 

Inculpatul este recidivist, a comis multiple infracţiuni, fiind condamnat într-un interval relativ scurt de timp pentru mai multe infracţiuni contra patrimoniului, şi-a făcut un mod de viaţă din comiterea de astfel de infracţiuni. Prejudiciul produs de fiecare dată nu este unul deosebit, cu cea de-a treia ocazie fiind prins în flagrant cu consecinţa restituirii bunurilor sustrase”, au motivat judecătorii. 

Comentarii Facebook