Vineri 11 Octombrie

Cluj: Un bărbat care și-a ucis fratele geamăn în bătaie, condamnat la 9 ani de închisoare. Cei doi s-au certat din cauza băuturii


Un bărbat care și-a ucis fratele geamăn în bătaie a fost condamnat de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj la 9 ani de închisoare. Sentința a fost pronunțată joi, 10 octombrie, și este definitivă. 

Bărbatul locuia într-o casă din Sângeorz-Băi, Bistrița Năsăud, alături de concubină, cei doi copii ai săi și fratele lui geamăn. 

În seara zilei de 15 iulie 2023, în timp ce se afla în locuința sa, victima a consumat băuturi alcoolice şi a ascultat muzică la nişte boxe cu volumul spre maxim.

În jurul orelor 23:00, fratele lui s-a dus peste el cerându-i să reducă volumul la acele boxe pentru că muzica îi deranja pe cei doi copii minori ai săi. Ulterior, a decis să stea cu fratele lui, consumând împreună bere până în jurul orelor 02:47. În timp ce se aflau în curtea casei, cei doi au început să se certe, victima reproșându-i fratelui său că i-a băut berea şi i-a fumat din ţigările sale.

Conflictul a degenerat, iar cei doi au început să se lovească cu pumnii, picioarele, s-au îmbrâncit şi împins, apoi au aruncat unul spre celălalt prin curte cu scaune şi cu alte obiecte. 

La un moment dat, în jurul orelor 03:15, inculpatul și-a lovit fratele cu pumnul în zona feţei, ceea ce a determinat căderea acesteia pe placa din beton. Victima a căzut în genunchi, aplecată în faţă, cu capul sprijinit pe placa din beton. Cu toate acestea, fratele victimei nu s-a oprit din a o lovi. 

După ce victima a căzut în această poziţie, bărbatul a continuat să o lovească în mod repetat, cu pumnii în zona coastelor, a capului şi a gâtului, de cel puţin cinci ori. 

În continuare, inculpatul a încetat să mai lovească victima cu pumnii şi s-a îndepărtat de aceasta, în timp ce victima a rămas în aceeaşi poziţie, inertă, în stare de inconştienţă.

La puţin timp, respectiv câteva secunde, inculpatul s-a îndreptat din nou spre victimă, a ridicat piciorul drept şi a lovit-o cu putere în zona spatelui (zona coloanei), de sus în jos, după care a mai lovit o dată victima cu piciorul din lateral, tot în zona spatelui (în şters), inculpatul ridicând mai apoi un grătar din metal pe care l-a trântit de placa din beton, în apropierea victimei.

În continuare, inculpatul a urcat scările de la locuinţă, după care s-a întors şi s-a deplasat din nou la victimă, care era în aceeaşi poziţie şi cu amândouă mâinile deodată, a lovit-o de două ori, în zona rinichilor, de o parte şi cealaltă a corpului.

Inculpatul a intrat mai apoi în locuinţă, iar după aprox. 5-6 minute a ieşit şi – observând că victima se află în aceeaşi poziţie - s-a deplasat la aceasta şi - constatând că se află în stare de inconştienţă - împreună cu martora au încercat să-i acorde primul ajutor, inclusiv prin stropirea cu apă rece.”, au reținut anchetatorii. 

Deoarece victima nu şi-a revenit, femeia a apelat serviciul de urgenţă 112, solicitând intervenţia unei ambulanţe.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul SMURD Sângeorz-Băi care a găsit victima în stop cardio-respirator. Echipajul a efectuat manevre de resuscitare, ulterior persoana vătămată fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean de Urgentă Bistrița-Năsăud, unde a fost internată cu diagnosticul „SCR resuscitat, comă Glasgow 3 puncte, TCC sever. Epistaxis, traumatism toraco-abdominal, agresiune”.

Ulterior, la data de 16 iulie 2023, în jurul orei 18:20, victima a decedat, în timp ce se afla internată în Secţia ATI.

Comentarii Facebook