Cluj: Un deținut condamnat la 23 de ani de închisoare pentru omor vrea să facă legea la Penitenciarul Gherla. Și-a transformat colegul în sac de box


Un deținut de la Penitenciarul Gherla a trecut prin clipe de groază, după ce a fost bătut cu bestialitate de colegii de celulă. 

Unul dintre agresori este temutul Cristian Florentin Hendre, condamnat la 23 de închisoare pentru omor și tâlhărie, după ce a curmat viața unui om al străzii din Oradea. 

Bărbatul și-a aruncat victima în râu

Crima a avut loc la 1 august 2018, iar Hendre a fost ajutat de un minor de 16 ani. Cei doi l-au bătut pe bărbatul fără adăpost până i-au cauzat răni la nivelul feței și fracturi costale și de stern. 

Ulterior, Cristian Florentin Hendre i-a smuls bărbatului 30 de lei, l-a legat la mâini cu materiale textile găsite sub pod, i-a pus un căluș improvizat și, luându-l pe sus, l-a aruncat în Crișul Repede.

Timp de o lună, nimeni nu a știut ce s-a întâmplat sub podul rutier din Oradea. Însă pe 3 septembrie 2018, un apel la 112 anunța găsirea unui cadavru care plutea pe apele râului, în zona barajului de pe Crișul Repede din Ioșia.

Deținutul bătut de Hendre și-a retras plângerea

Cazul deținutului bătut de Hendre și un alt coleg de celulă a ieșit la iveală, după ce magistrații de la Judecătoria Gherla au dispus încetarea procesului penal deschis împotriva agresorilor. Cei doi erau acuzați de săvârșirea infracțiunilor de lovire și alte violențe, dat tânărul bătut a decis să-și retragă plângerea. 

Potrivit rechizitoriului, la data de  20 iulie 2020, în jurul orei 21:50, persoana vătămată a fost lovită în timp ce se afla în camera de deținere. Cu numai câteva ore înainte, tânărul fusese lovit de cei doi deținuți cu pumnii și picioarele în zona capului. 

Tânărul agresat susține că în timp ce se afla în camera de deținere, a fost lovit cu pumnii și picioarele în zona capului de cei doi bărbați, ulterior căzând la pământ. În continuare, a fost lovit și călcat pe cap cu piciorul, iar în final a fost prezentat la cabinetul medical pentru îngrijiri.

De asemenea din actele medicale emise de Penitenciarul Spital Dej reiese faptul că tânărul a fost transportat la spital unde i s-au acordat îngrijiri medicale pe o perioadă de 5 zile, fiind diagnosticat cu ,, obstrucție nazală unilaterală”, ,,traumatism facial”, ,,tumefacție la nivelul piramidei nazale”, ,,otită acută medie”.

Comentarii Facebook