Cluj: Un fost subprefect acuzat de o țeapă imobiliară rămâne în arest preventiv. A dus de nas peste 200 de oameni gata să cumpere apartamente inexistente


Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au admis luni, 26 august, cererea parchetului privind prelungirea arestului preventiv pentru încă 30 de zile față de Ovidiu Jidveaian. Astfel, va fi a patra lună pe care afaceristul o va petrece în spatele gratiilor, după ce a provocat un prejudiciu de 31,4 milioane de lei și 5,5 milioane de euro, pentru că a vrut să vândă apartamente care nici măcar nu existau. 

Bărbatul este avocat de profesie, a fost subprefect PSD de Alba și a făcut parte din Consiliul Local al municipiului Alba Iulia. 

Ovidiu Jidveaian este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de înăelăciune în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave (46 acte materiale); delapidare în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave și 6 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în perioada 2019 – octombrie 2023, Judveian a promis spre vânzare un număr total de 263 spații locative sau comerciale, deşi Primăria Municipiului Alba lulia autorizase executarea unui proiect imobiliar conținând doar 41 de apartamente, cu spații comerciale şi de alimentație publică, care urmau a fi amplasate în două corpuri de clădire.

S-a conturat suspiciunea că, prin inducerea în eroare a unui număr de 201 promitenți cumpărători, suspectul persoană fizică (în cele mai multe ocazii acționând în realizarea obiectului de activitate al dezvoltatorului imobiliar) a reuşit să determine persoanele vătămate să achite sumele totale de 31.486.821,24 lei şi 5.508.377,1 euro, aceasta fiind valoarea prejudiciului total estimat în dosarul penal.”, au reținut anchetatorii. 


Comentarii Facebook