Cluj: Un militar ISU a intrat cu mașina într-un cap de pod, după ce s-a urcat beat la volan. Tribunalul Militar Cluj l-a trimis în judecată


Un soldat profesionist, militar activ în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj, a fost trimis în judecată de Tribunalul Militar Cluj-Napoca, după ce a provocat un accident și a fost prins beat la volan. 

Decizia de miercuri, 28 august, a judecătorilor poate fi contestată în termen de trei zile. 

Magistrații au reținut că, în data de 4 martie 2024, în jurul orei 21:19, a în timp ce se afla la volanul mașinii sale, a acroșat un pod. În urma incidentului a rezultat numai avarierea autoturismului său. 

Ulterior, polițiștii au constatat că militarul se afla sub influența băuturilor alcoolice. După testare, cu aparatul alcooltest la ora 21:29, acesta a indicat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Din buletinul de analiză toxicologică emis de Serviciul Județean de Medicină Legală Cluj-Napoca, a rezultat că bărbatul a avut o concentrație alcoolică de 1,62 g/l alcool pur în sânge pentru proba recoltată la ora 21:50, respectiv 1,30 g/l alcool pur în sânge pentru proba recoltată la ora 22:50.

Comentarii Facebook