Cluj: Un pensionar „turmentat” care a intrat cu mașina într-un taxi a fost condamnat la închisoare! Spune că taximetristul a fost de vină


Un bărbat de 63 de ani, din municipiul Dej, a fost condamnat la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident și a fost prins beat la volan. Sentința a fost pronunțată vineri, 18 octombrie, de magistrații de la Judecătoria Dej și nu este definitivă. 

Faptele au avut loc data de 12 ianuarie 2024, în jurul orei 18:40, când clujeanul a condus sub influența băuturilor alcoolice și a intrat cu mașina într-un taxi. 

Polițiștii care au intervenit la fața locului au constatat că, în urma testării cu aparatul alcooltest, în cazul clujeanului a rezultat o concentrație de 0.54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Dej, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din buletinul de analiză toxicologică-alcoolemie emis de I.M.L. Cluj-Napoca, rezultă că: la prima probă recoltată la orele 19:50, acesta avea o alcoolemie de 1,55 g %o, iar a doua probă recoltată la orele 20:50, alcoolemia a fost în scădere, fiind de 1,19 g %o alcool pur în sânge.

În fața instanței, bărbatul a declarat că în ziua accidentului a făcut mai multe lucrări de întreţinere într-o locuință până în jurul orelor 18:00, timp în care a consumat două beri cu alcool a câte 0,5 1 fiecare, fără să mănânce nimic. 

Apoi, s-a urcat la volanul mașinii, iar la un moment dat s-a izbit de un taxi, fiind surprins de manevra de întoarce efectuată de șoferul acelui autoturism. 

Astfel, comportamentul inculpatului, în calitate de participant la traficul rutier, a fost unul total iresponsabil, punând într-un pericol grav siguranța sa și a persoanelor din jur, pericol care nu poate fi diminuat de nicio împrejurare de ordin personal.

Raportat la circumstanţele personale ale inculpatului, instanţa reţine că acesta se află la prima interacțiune cu legea penală, astfel cum reiese din fişa de cazier judiciar, are vârsta de 63 de ani, studii profesionale, este pensionar şi este pe deplin integrat în societate, iar în cursul judecății a recunoscut fapta săvârşită, susţinând că regretă conduita sa.”, au motivat magistrații de la Judecătoria Dej. 

Comentarii Facebook