Cluj: Un tânăr prins conducând fără permis s-a ales cu o pedeapsă mai blândă pentru că n-a provocat niciun accident


Un clujean de 23 de ani din localitatea Viișoara a fost condamnat la 10 luni închisoare cu suspendare. El este acuzat săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Fapta datează din vara anului 2019, când bărbatul a fost prins conducând un moped, chiar dacă nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Bărbatul a fost prin în flagrant la data de 7 august 2019, în jurul orelor 11:45, pe DJ 150, pe raza satului Viișoara. 

În momentul în care bărbatul a fost verificat în bazele de date ale Poliţiei, s-a stabilit faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. 

Tânărul a scăpat cu o pedeapsă mai blândă pentru că zona în care a fost prins nu este una atât de circulată, iar judecătorii au reținut că acesta nu a fost implicat într-un incident rutier. 

Raportat la circumstanțele reale concrete, instanța reține că infracțiunile la regimul circulației pe drumurile publice pot degenera în consecințe deosebit de grave, iar în cazul de față, gravitatea faptei trebuie nuanțată în raport de împrejurările și de modul de comitere a acesteia, precum și de mijloacele folosite. 

În acest sens, instanța constată că fapta a fost săvârșită pe drumul public DJ150 pe raza satului Viișoara, într-o zonă ce nu este foarte circulată, iar inculpatul nu a fost implicat în nici un eveniment rutier.”, au reținut magistrații de la Judecătoria Turda. 

Comentarii Facebook