Duminica 8 Septembrie

Cluj: Unul dintre frații care au jefuit o biserică din Turda acum doi ani, condamnat definitiv la trei ani de închisoare


Unul din cei trei frați care au jefuit o biserică din municipiul Turda, în anul 2022, a fost condamnat definitiv de magistrații de la Curtea de Apel Cluj la 3 ani de închisoare cu executare. Ceilalți doi, minori la comiterea faptei, au scăpat mai ieftin, cu aplicarea unor măsuri educative pentru o perioadă de 6 luni. 

Cei trei au fost cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, după ce au furat două boxe în valoare de 1000 de euro, iar în momentul când au fost prinși în flagrant, unul dintre ei a aruncat cu o piatră înspre persoanele care i-au surprins. 

Faptele s-au petrecut la data de 7 noiembrie 2022, în jurul orei 22:00, când cei trei tineri în vârstă de 15, 17, respectiv 22 de ani au pătruns prin escaladare în interiorul lăcașului de cult, folosindu-se de un geam. 

Ulterior, au dislocat ușa de acces și au sustras 2 boxe în valoare de 1000 de euro. Tinerii au fost surprinși în flagrant de alte trei persoane, iar unul dintre ei a aruncat cu o piatră în direcția acestora pentru a asigura scăparea și păstrarea bunurilor.

Pastorul bisericii a declarat în fața procurorilor că, în perioada 28 - 30 octombrie 2022, persoane necunoscute au sustras din biserică un televizor, o orgă și un mixer. De asemenea, la data de 7 noiembrie 2022, cineva ar fi pătruns din nou prin efracție în biserică, iar din interior au sustras două boxe marca EON în valoare de 1000 de euro. 

Anchetatorii au stabilit că cei trei tineri s-au folosit de o bucată dintr-o canapea, așezată în plan vertical, sub geam, pentru a pătrunde în interiorul bisericii. De asemenea, ușa tip termopan prin care se realiza accesul în interiorul bisericii a fost găsită smulsă din pereți.       

La data de 24 noiembrie a.c., magistrații Judecătoriei Turda au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, față de doi tineri de 17 și 22 de ani și măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, în cazul unuia în vârstă de 15 ani. Aceștia sunt cercetați pentru tâlhărie calificată, în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Turda, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda.

În fapt, la data de 7 noiembrie a.c., Poliția municipiului Turda a fost sesizată despre comiterea unei infracțiuni care a avut loc pe strada 22 Decembrie 1989 din municipiul Turda, unde, persoane necunoscute, prin escaladarea unui geam, ar fi pătruns în interiorul unui lăcaș de cult, de unde ar fi sustras un sistem de sonorizare.”, anunțau reprezentanții IPJ Cluj, în momentul în care tinerii au fost plasați sub control judiciar sau arestați.

Comentarii Facebook