Clujean acuzat că și-a agresat iubita, la un pas să ajungă la închisoare. A provocat un adevărat haos, dar polițiștii l-au găsit dormind în pat


Un clujean de 47 de ani, din comuna Mintiu Gherlii a fost condamnat la un an și 3 luni de închisoare cu suspendare, după ce a încălcat o serie de măsuri stabilite printr-un ordin de protecție emis împotriva sa, la solicitarea fostei iubite. 

Potrivit anchetatorilor, faptele s-au petrecut la data de 6 decembrie 2022, în jurul orei 03:00, când bărbatul a mers la locuința fostei iubite, încălcând astfel măsurile dispuse de către organele de poliţie în ordinul de protecţie provizoriu emis faţă de acesta în data de 5 decembrie 2022, respectiv obligația de a păstra o distanţă de 50 m faţă de femeie și de locuința acesteia. 

Fosta iubită a bărbatului a declarat în fața instanței că înainte de emiterea ordinului de protecție locuia împreună cu bărbatul și cu cei doi copii minori ai săi, în localitatea Mintiu Gherlii. 

După emiterea ordinului de protecţie, în data de 6 decembrie 2022, la ora 03:00, bărbatul a mers la locuinţa femeii, aflându-se în stare de ebrietate. Având în vedere acest lucru, femeia s-a speriat, i-a luat pe cei doi copii şi a plecat la sora acesteia, de unde a sunat la 112.

În momentul în care polițiștii au ajuns la domiciliul femeii, l-au găsit pe bărbat în timp ce dormea în pat, fiind într-o stare avansată de ebrietate. 

Prin faptul că inculpatul nu a păstrat distanța de 50 m față de persoana vătămată şi față de locuința acesteia, integritatea psihică a acesteia din urmă a fost periclitată prin simpla prezență a inculpatului, având în vedere conflictele şi presupusele acte de agresiune verbală şi fizică anterioare, care au stat la baza emiterii ordinului de protecție provizoriu.

Mai mult, din probele administrate se constată că inculpatul a săvârșit infracțiunea în timp ce era sub influența băuturilor alcoolice, aspect relevant în procesul de individualizare a pedepsei, având în vedere că este general recunoscut că o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice poate avea un comportament cel puțin imprevizibil, chiar agresiv, în special într-o situație ca cea din speță, în care ordinul de protecție provizoriu a fost emis tocmai din cauza unui presupus conflict cu victima.

Relevant este și intervalul scurt de timp care s-a scurs între momentul emiterii ordinului provizoriu de protecție și încălcarea acestuia de către inculpat (aproximativ 5 ore), momentul comiterii faptei (în timpul nopții, la ora 03:00), precum și împrejurarea că inculpatul a intrat în locuința persoanei vătămate, unde se aflau și cei doi copii minori ai acesteia, determinând-o ca din cauza temei provocate de prezenţa sa şi de faptul că se afla în stare de ebrietate să părăsească locuința împreună cu minorii.”, au motivat magistrații de la Judecătoria Dej. 



Comentarii Facebook