Clujean condamnat la închisoare pentru că n-a putut sta departe de soția sa. Bărbatul pune întâmplarea pe seama consumului de alcool


Un bărbat de 64 de ani din comuna Cășeiu, județul Cluj, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracțiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.

La data de 20 martie 2023, femeia a obținut un ordin de protecție împotriva soțului său, pentru că acesta devenise din ce în ce mai violent. 

Astfel, bărbatul inculpatul a fost obligat să păstreze o distanţă minimă de 50 m faţă de soţia sa, dispunându-se totodată evacuarea temporară a inculpatului din respectivul imobil, pentru o durată de 2 luni.

Agresorul s-a mutat la fiica sa, în comuna Florești, însă la data de 7 aprilie 2023, s-a decis să se întoarcă acasă. 

Soția sa a fost alertată imediat de fiica acesteia și a fugit la vecini de teamă că bărbatul ar putea să o agreseze din nou. Totodată, a sunat la poliție, în jurul orei 21.00, și a reclamat că  

soţul său a încălcat ordinul de protecţie emis. 

La scurt timp, organele de poliţie s-au deplasat la faţa locului, iar bărbatul a fost identificat în în interiorul locuinţei. 

Soția agresorului a fost audiată în cursul urmăririi penale în calitate de martor, când a declarat că, la data de 7 aprilie 2023 a fost anunţată de fiica sa că bărbatul a plecat din localitatea Florești cu intenţia de a se întoarce la domiciliul conjugal în localitatea Căşeiu. 

Auzind despre intenţia acestuia de a se întoarce în casa din care fusese evacuat temporar, femeia a plecat la vecini pentru că îi era frică de soţul său.  

În fața instanței, bărbatul a recunoscut săvârşirea faptei. El a relatat că era sub influența băuturilor alcoolice când s-a întors la domiciliul conjugal, a intrat în casă, a constatat că soția lui nu e acasă și s-a așezat pe pat. 

Prin revenirea inculpatului în locuinţa familiei, de unde anterior fusese evacuat, integritatea psihică a persoanei vătămate a fost periclitată , având în vedere că aceasta a şi părăsit locuinţa, plecând la vecini, încă din momentul în care a auzit de intenţia inculpatului de a se întoarece acasă, fiindu-i frică de inculpat în contextul conflictelor şi presupuselor acte de agresiune fizică anterioare, care au stat la baza emiterii ordinului de protecție. 

Mai mult, din probele administrate se constată că inculpatul a săvârșit infracțiunea în timp ce era sub influența băuturilor alcoolice, aspect relevant în procesul de individualizare a pedepsei, având în vedere că este general recunoscut că o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice poate avea un comportament cel puțin imprevizibil, chiar agresiv, în special într-o situație ca cea din speță, în care ordinul de protecție  a fost emis tocmai din cauza unui presupus conflict cu victima.”, au motivat magistrații. 

Comentarii Facebook