Clujean cu veleități de taximetrist, prins în trafic fără permis de conducere. Tânărul consumase substanțe psihoactive înainte


Un clujean de 27 de ani a fost prins de polițiști, în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, chiar dacă nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

El nu se afla singur în mașină, ci alături de două persoane pe care le plimbase zeci de kilometri, timp de câteva ore. Mai mult, tânărul a recunoscut că a consumat substanței interzise înainte să se urce la volan. 

Bărbatul a fost condamnat luni, 12 august, de magistrații Judecătoriei Huedin la un an şi 6 luni închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

Potrivit anchetatorilor, tânărul a fost oprit în trafic de polițiștii clujeni la data de 15 ianuarie 2023, în jurul orelor 00:04, la intrarea în orașul Huedin. Tot atunci s-a constatat că acesta a condus un autoturism pe drumurile publice fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că tânărul nu consumase alcool. Însă, fiind testat cu aparatul drugtest a rezultat pozitiv fiind recomandate analize de laborator pentru T3B AMP și MDMA.

Ulterior, a fost condus de organele de poliție la Spitalul Orașului Huedin în vederea recoltării de probe biologice, iar conform rezultatelor buletinului de analiză toxicologică tânărul a fost negativ în probele de sânge și urină pentru substanţe psihoactive.

Cu toate acestea, în momentul în care a fost audiat, bărbatul a recunoscut că, înainte cu câteva zile de incident, a consumat o pastilă conținând droguri, anume ecstasy.

Un martor audiat în cauză a relatat că, la data de 14 ianuarie 2023, tânărul i-a transportat pe unchiul și mătușa sa din comuna Sâncraiu, la barajul Beliș-Fântânele, apoi în Cluj-Napoca și, ulterior, s-a întors spre Huedin. 

Comentarii Facebook