Clujean de 22 de ani, prins sub influența substanțelor psihoactive la volan. A recunoscut că s-a plimbat toată noaptea cu mașina prin oraș


Un bărbat de 22 de ani din municipiul Turda a fost trimis în judecată de magistrații clujeni, după ce a fost prins sub influența substanțelor psihoactive la volan. El este acuzat de săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Potrivit anchetatorilor, tânărul a fost oprit în trafic pentru un control de rutină, la data de 14 aprilie 2022, în jurul orei 04:00. După ce a fost testat cu aparatul Drugtest, s-a constatat că bărbatul este pozitiv pentru consumul de T1B THC, T2B OPI, T3B AMP, T1C MDMA și T3C KET.

Prin urmare, a fost condus la Spitalul Municipal Turda, unde i-au fost recoltate mostre de sânge și urină.

Conform Buletinului de analiză toxicologică eliberat de I.M.L. Cluj-Napoca, examenul toxicologic efectuat pe mostra de sânge a fost pozitiv pentru catinone (mefedronă), iar examenul toxicologic efectuat pe proba de urină a fost pozitiv pentru mefedronă.

Turdeanul le-a relatat polițiștilor că a condus autoturismul de la domiciliul său din municipiul Turda, până la restaurantul Talora, ulterior până la o sală de jocuri și apoi până în locul unde a fost oprit de către echipajul de poliție. 

În ceea ce privește consumul de substanțe psihoactive, a tânărul a relatat că în data de 15 aprilie 2022, în jurul orei 22:00, a fumat canabis cu mai multe persoane. 

În fața magistraților, tânărul a arătat că recunoaște și regretă săvârșirea faptei de care este acuzat, menționând că a fost vorba de un caz singular.

Decizia pronunțată la finalul săptămânii trecute de magistrații de la Judecătoria Turda nu este definitivă și poate fi contestată. 


Comentarii Facebook