Clujean de 27 de ani, reținut de polițiști după ce a luat un împrumut, folosind adeverințe de venit falsificate


Un bărbat de 27 de ani din comuna Unguraș, județul Cluj, a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a obținut un împrumut de la o casă de ajutor reciproc, folosind adeverințe de venit falsificate.

Polițiștii bistrițeni au organizat marți, 13 august, o acţiune operativă în cadrul căreia au pus în aplicare 4 mandate de aducere, toate pe raza comunei Lechința, județul Bistrița-Năsăud.

Patru persoane, cu vârste cuprinse între 27 de ani și 67 de ani, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud pentru audieri.

Acțiunea a fost organizată pentru documentarea activității infracționale într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals”, au informat reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

În urma audierilor, clujeanul a fost a fost reținut pentru 24 de ore, după ce s-a constatat că i-a indus în eroare pe reprezentanții unei case de ajutor reciproc, pentru a obține un împrumut.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în luna martie 2023, bărbatul de 27 de ani i-ar fi indus în eroare pe reprezentanții unei case de ajutor reciproc, în sensul că ar fi solicitat și obținut un împrumut pe baza unor adeverințe de venit falsificate care atestau venituri mai mari decât cele obținute în realitate.

Totodată, în scopul inducerii în eroare a creditorului, celelalte trei persoane vizate ar fi semnat ca garanți și ar fi depus adeverințe de venit care atestă fapte nereale, iar două dintre persoane ar fi semnat adeverințele depuse, atestând în mod fals că sunt administratori ai unor societăți comerciale”, mai spune sursa citată.

Comentarii Facebook