Clujean fără permis de conducere, condamnat la închisoare pentru că și-a plimbat fetița de 10 ani cu mașina


Un bărbat din comuna Moldovenești din județul Cluj a fost condamnat la un an și 3 luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Sentința a fost pronunțată vineri, 11 octombrie, de magistrații de la Judecătoria Turda.

Clujeanul este acuzat că, la data de 22 februarie 2024, în jurul orei 08:30, a condus o autoutilitară pe o distanță de aproximativ 1200 de metri prin comuna Moldovenești, în ciuda faptului că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Bărbatul ar fi recurs la acest gest, după ce fetița lui de 10 ani l-a rugat să meargă după ea acasă cu mașina pentru a o transporta la locul de muncă al acestuia. Astfel, clujeanul s-a urcat la volanul autoutilitarei, pe care a sustras-o fără drept de șeful său, și a condus-o de la sediul societății până la domiciliul său unde a luat-o pe fiica sa minoră.

După aproximativ 1.2 kilometri a fost oprit de organele de poliție.

Magistrații au avut în vedere că bărbatul nu a fost implicat în nici un eveniment rutier. Cu toate acestea, instanța a reținut că acesta era însoțit de fiica sa minoră în vârstă de 10 ani, pe care a luat-o de la domiciliu și intenționa să o ducă la locul său de muncă. Mai mult, autoturismul pe care acesta l-a utilizat pentru a-și transporta fiica aparținea societății unde inculpatul este angajat și acesta l-a folosit fără permisiunea proprietarului. 

În contextul în care infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere este o infractiune de pericol, iar pericolul unei astfel de fapte este unul obiectiv, legal si efectiv, instanţa nu apreciază oportun a valorifica în favoarea inculpatului exclusiv aspectele pozitive personale, în contextul în care numărul infracţiunilor de conducere a vehiculelor fără permis de conducere este în creştere, ceea ce implică din partea instanţelor de judecată aplicarea unor sancţiuni mai severe pentru sancţionarea şi reeducarea celor vinovaţi de comiterea unor astfel de infracţiuni.”, au motivat judecătorii clujeni. 

Comentarii Facebook