Vineri 27 Septembrie

Clujean prins beat la volan în Piața Ștefan cel Mare, după ce și-a lovit colegul de muncă cu schiurile în cap


Un bărbat a fost condamnat luni, 23 septembrie, de magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca la un an și trei luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

Clujeanul este acuzat că, la data de 16 noiembrie 2021, în jurul orei 15:17, a condus un autoturism în zona Pieței Ștefan cel Mare din Cluj-Napoca, iar la un moment dat, a frânat brusc ca să evite o posibilă ciocnire cu mașina din fața sa. În acel moment, schiurile pe care le transporta în portbagajul mașinii au fost proiectate în capul colegului său de muncă, care se afla în calitate de pasager pe scaunul din dreapta față. 

Mai apoi, bărbatul a procedat la urmărirea autoturismului care se afla în faţă şi care l-a determinat pe acesta să frâneze. 

La scurt timp, la faţa locului s-a prezentat un echipaj de poliţie şi unul medical.

Clujeanul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la o unitate medicală pentru a i se recolta probe biologice.

Potrivit IML Cluj-Napoca, la ora 16:20 bărbatul avea o alcoolemie de 1,72 g/l alcool pur în sânge, iar la ora 17:20 avea o alcoolemie de 1,56 g/l alcool pur în sânge. 

Colegul de muncă al clujeanului a fost audiat în calitate de persoană vătămată și a declarat că înainte de producerea evenimentului, cei doi s-au deplasat în cartierul Gheorgheni de unde au achiziţionat mai multe schiuri, care au fost introduse în portbagajul autoturismului.

Mai apoi, după ce au lăsat o parte din schiuri la un anumit cumpărător, aceştia s-au îndreptat înspre zona centrală a oraşului unde, la un semafor amplasat în lateralul Catedralei Mitropolitane, bărbatul a trecut pe culoarea galbenă a semaforului electric, după care a frânat brusc astfel încât schiurile care se aflau în autoturism au fost proiectate în zona capului persoanei vătămate. 

Comentarii Facebook