Duminica 8 Septembrie

Clujenii din cartierul Plopilor pot răsufla ușurați! Scandalagiul care i-a terorizat, condamnat la închisoare după ce a agresat un vecin cu handicap grav


Jan Andrei Federiga, scandalagiul care a băgat spaima în clujenii din cartierul Plopilor, a fost condamnat la 9 luni și 20 de zile de închisoare în regim de detenție, după ce și-a agresat vecinul cu handicap grav. În plus, instanța l-a obligat pe scandalagiu la tratament medical, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.

Sentința a fost pronunțată, la mijlocul lunii iulie, de magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca și poate fi atacată cu apel. 

Potrivit rechizitoriului, la data de 1 mai 2022, scandalagiul l-a agresat pe vecinul său, în timp ce se afla în fața imobilului. Anchetatorii au stabilit că bărbatul a exercitat asupra persoanei vătămate acte de violență constând în îmbrâncirea și trântirea acesteia la pământ. Ulterior, scandalagiul a observat că bărbatul îl filmase în timp ce îl agresa. Astfel, i-a distrus telefonul bărbatului, izbind dispozitivul de mai multe ori de peretele imobilului din curte. După incident, persoana vătămată a fugit în locuința sa pentru a suna la numărul de urgență 112.

Magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au motivat că gravitatea infracțiunii este una medie sau redusă, însă a fost nevoie să țină cont de faptul că bărbatul agresat este încadrat în grad de handicap grav. 

Raportat la gravitatea infracțiunii de lovire sau alte violenţe, instanța reţine că aceasta este una medie spre redusă, având în vedere că acţiunile inculpatului s-au desfăşurat pe o durată scurtă de timp, iar persoana vătămată nu a suferit leziuni vizibile. 

De asemenea, se va ţine cont de faptul că infracțiunea a fost comisă pe fondul unei sări conflictuale preexistente, dintre inculpat şi persoana vătămată.

Pe de altă parte, nu poate fi ignorat că inculpatul a manifestat impulsivitate, agresivitate, victima ajungând să fie trântită la pământ, fără a inculpatul să fie realmente provocat de persoana vătămată, filmarea acestuia cu telefonul mobil neputând fi considerată o atingere gravă adusă demnităţii persoanei ori o acţiune ilicită. 

Referitor la infracțiunea de distrugere, instanța reține că aceasta a avut loc în aceleaşi împrejurări de timp şi loc descrise anterior, inculpatul acţionând pe fondul unui sentiment de frustrare pe care nu a putut să şi-l stăpânească, luând telefonul mobil al victimei, după ce aceasta a căzut pe jos şi mai apoi a fugit în casă pentru a apela 112 şi trântindu-l de peretele imobilului din zonă, de mai multe ori. 

În ceea ce privește motivul săvârșirii infracțiunilor și scopul avut în vedere de inculpat, instanța reține că aparent, pe fondul conflictelor anterioare cu persoana vătămată, inculpatul nu a mai putut să îşi stăpânească frustrarea şi s-a repezit la victimă, îmbrâncind-o şi apoi distrugându-i telefonul mobil.

În concret, acţiunile inculpatului nu denotă o gravitate foarte ridicată, însă trebuie să se ţină cont şi de starea de vulnerabilitate a victimei, aceasta fiind încadrată în grad de handicap “grav”, cu valabilitate permanentă, conform înscrisului doveditor depus la dosar.”, a motivat instanța. 

Citește și: Scandalagiul din Plopilor a comis-o din nou! Și-a spart geamul de la casa primită de la Primărie - VIDEO

4a50ce48f683d179d4d7a77eeb0866d0.png

Comentarii Facebook