Cruzime fără margini! Un bărbat din Cluj a otrăvit câinele vecinilor cu antigel. Ar fi făcut-o pentru că iubita lui era deranjată de lătratul patrupedului


Un bărbat din municipiul Gherla trebuie să plătească o amendă penală în valoare de 3600 de lei, după ce otrăvit câinele vecinilor cu antigel. 

Decizia a fost pronunțată miercuri, 9 octombrie, de magistrații de la Judecătoria Gherla în dosarul în care clujeanul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept.

Potrivit anchetatorilor, în luna februarie a anului 2021, bărbatul a otrăvit cu etilenglicol (antigel) un câine ciobănesc al vecinilor, în vârstă de 7 ani, cauzând în acest fel decesul animalului. 

Vecinii bărbatului au susținut în instanță că aveau 4 câini, printre care și un exemplar mascul metis ciobănesc, în vârstă de 7 ani. Animalele de companie erau ținute în curte, care era împrejmuită cu un gard. 

Clujeanul a recurs la acest gest pentru că iubita lui era deranjată de lătratul câinilor

Proprietara câinelui otrăvit a relatat că, deși în trecut nu a avut nicio problemă cu vecinul său, în luna februarie a anului 2021, bărbatul i-ar fi spus că iubita lui este deranjată de lătratul câinilor. 

La scurt timp, clujeanul a depus o plângere împotriva vecinei sale pe motiv că era deranjat de câinii acesteia. Tot atunci, proprietara a observat că unul dintre câini nu se simte bine. Prin urmare, l-a bănuit pe clujean că l-ar fi otrăvit și l-a întrebat ce anume i-a dat. 

Bărbatul nu a vrut să îi răspundă la întrebare, dar a asigurat-o că îi va aduce el tratament. A doua zi, bărbatul și-a retras plângerea depusă la poliție și i-a adus persoanei vătămate trei seringi care conțineau niște substanțe, cumpărate de la cabinetul veterinar. Ulterior, i-a dat persoanei vătămate un flacon care conținea altă substanță cumpărată de la farmacia veterinară, spunându-i că acea substanță îi va face bine câinelui. 

Pentru că starea câinelui s-a agravat, femeia s-a decis să-l ducă la un cabinet veterinar. În urma investigațiilor, s-a stabilit că patrupedul era otrăvit cu etilenglicol (antigel) și că are șanse mici de supraviețuire. 

Bărbatul susține că s-a simțit vinovat și a încercat să-și repare greșeala

În pofida tratamentului administrat, câinele a început să verse sânge, fiind necesară eutanasia sa pentru a-i fi curmate durerile la data de 27 februarie 2021. În aceeași dată, câinele a fost dus la USAMV Cluj-Napoca pentru a-i fi efectuată necropsia.

În fața instanței, bărbatul a recunoscut săvârșirea faptei. El susține că acel câine ieșea pe drumul public, lătra și se lua după el și concubina sa, cât și după alte persoane. Clujeanul a declarat că în aceeași seară în care și-a retras plângerea, a luat o felie de pâine, pe care a înmuiat-o în antigel, și pe care a aruncat-o câinelui să o mănânce. 

După câteva zile, persoana vătămată l-a acuzat pe inculpat că i-a făcut ceva câinelui, întrucât acesta se îmbolnăvise. Simțindu-se vinovat, inculpatul s-a dus la farmacia veterinară de pe str. Armenească din municipiul Gherla, de unde a cumpărat antibiotice și vitamine pentru a ajuta câinele bolnav, inculpatul predând persoanei vătămate medicamentele. Ulterior, persoana vătămată i-a reproșat inculpatului că i-a omorât câinele și l-a amenințat cu bătaia. În fine, inculpatul a precizat că regretă săvârșirea faptei și că dorește să se împace cu persoana vătămată însă nu are banii necesari pentru a acoperi prejudiciul cauzat”, a susținut clujeanul, conform documentelor cuprinse la dosar. 

Comentarii Facebook