Culmea beției la volan! Șofer din Cluj prins „afumat” pe strada Libertății, condamnat la închisoare. Clujeanul a vrut să-și vadă toate rudele în câteva ore


Un clujean a fost condamnat la un an și 7 luni de închisoare cu suspendare, după ce s-a decis să-și viziteze rudele din mai multe localități într-o singură zi. Problema a fost că bărbatul s-a gândit să facă un maraton de vizite cu mașina, iar acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, după câteva zeci de kilometri parcurși, a fost oprit de un echipaj de poliție pe strada Libertății din comuna Apahida. 

Decizia a fost pronunțată miercuri, 9 octombrie, de magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca, într-un dosar în care bărbatul era acuzat de săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Anchetatorii au stabilit că, la data de 20 ianuarie 2024, în jurul orei 16:40, clujeanul a fost oprit în trafic de un echipaj de poliție, pe  strada Libertății din comuna Apahida. 

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat la ora 16:48.

Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate două probe de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

Conform Buletinului de analiză toxicologică emis de către Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca, clujeanul a avut la ora 18:10 o alcoolemie de 1,89 g/l alcool pur în sânge, iar la ora 19:10 o alcoolemie de 1,72 g/l alcool pur în sânge.

Clujeanul a recunoscut că a băut țuică înainte să pornească la drum cu mașina, apoi a început să meargă din casă în casă, pe la rude și prieteni, iar paharele de alcool s-au înmulțit. 

Se va avea în vedere că inculpatul a condus autoturismul marca Skoda cu numărul de înmatriculare CJ- 18-PNG pe drumul public, respectiv pe str. Libertății din loc. Apahida, fiind depistat în trafic de către organele de poliție la orele 16.40 când traficul este  intens, care  însă cumulat cu întârzierea reacțiilor putea sa aibă consecințe grave, iar inconștiența inculpatului  a expus participanții la trafic  unui pericol ce putea interveni în orice moment. 

Este adevărat că inculpatul recunoaște săvârșirea faptei, se află la prima încălcare a legii penale, dar însă obiectul prezentului dosar îl constituie o infracțiune de pericol cu posibile consecințe nefaste pentru ceilalți participanți la trafic”, au motivat judecătorii clujeni. 

Comentarii Facebook