Cum au motivat judecătorii clujeni decizia de a-l condamna cu suspendare pe Culiță Sterp: „Are o carieră profesională prosperă”


Interpretul de muzică de petrecere Culiță Sterp a fost condamnat de pedeapsa de judecătorii clujeni la 2 ani și 6 luni de închisoare cu supendare, după ce a provocat un accident în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca. 

Pentru stabilirea acestei pedepse, magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au ținut cont de mai multe aspecte care-l plasează pe artist într-o lumină favorabilă. 

De exemplu, instanța a avut în vedere că interpretul este integrat în societate și are o carieră profesională prosperă, fiind interpret de muzică. 

Cu privire la circumstanțele personale ale inculpatului instanța reține că acesta are vârsta de 31 de ani, este integrat în societate, fiind logodit și având în întreținere un copil minor.

Inculpatul are o carieră profesională prosperă, fiind interpret de muzică, context în care se bucură de popularitatea și aprecierea cetățenilor, fiind intens urmărit în mediul online.

În ceea ce privește profilul psiho-social, instanța reține că pot fi identificate elemente care caracterizează favorabil persoana inculpatului, precum comportamentul acestuia în societate, mediul social în care trăiește și preocupările acestuia în sensul obținerii de venituri licite prin muncă.”, au motivat magistrații clujeni.   

Pe de altă parte, judecătorii au reținut că faptele săvârșite de Culiță Sterp prezintă un pericol social ridicat, întrucât consumul de alcool și substanțe psihoactive diminuează capacitatea de concentrare şi atenţia conducătorilor auto, alterează reflexele, timpul de reacţie și crește riscul de producere a accidentelor rutiere. 

Cât despre infracțiunea de părăsirea locului accidentului, instanța a reținut că „fapta inculpatului prezintă o gravitate ridicată având în vedere că aceasta a pus în pericol siguranța traficului rutier, a participanților la traficul rutier, iar acest pericol s-a produs în mod efectiv prin accidentarea persoanei vătămate și plecarea de la locul accidentului fără încuviințarea organelor de politie.

În acest sens, instanța apreciază că inculpatul ar fi trebuit să dea dovadă de responsabilitate şi să sesizeze organele de poliție şi în niciun caz să părăsească locul producerii accidentului fără să sesizeze acest aspect, împrejurare care relevă o atitudine indolentă şi de indiferență totală față de cele întâmplate şi, nu în ultimul rând, de aspectele legale care impuneau o anumită conduită. 

Cu privire la conduita inculpatului după săvârșirea infracțiunii și în cursul procesului penal, instanța are în vedere că acesta nu a recunoscut faptele reținute în sarcina sa, încercând să găsească diverse justificări pentru acțiunile sale. 

De asemenea, instanța nu poate să piardă din vedere atitudinea inculpatului ulterior săvârșirii infracțiunilor care s-a ascuns timp de 20-35 de minute în incinta parcului Teatrului Național și nu s-a interesat de starea de sănătate a persoanei vătămate”.

Reamintim că, la data de 17 noiembrie 2022, Culiță Sterp a provocat un accident rutier în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca. Artistul a trecut pe culoarea roșie a semaforului, fără să se asigure și a lovit altă mașină. Ulterior, Culiță Sterp a fugit de la locul accidentului. 

În urma evenimentului, cântărețul de muzică de petrece a scăpat teafăr și nevătămat, însă celălalt șofer a fost rănit și a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Citește și: Cluj: Culiță Sterp a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, după accidentul din Piața Avram Iancu


Comentarii Facebook