Vineri 27 Septembrie

De la bal, la spital! Un clujean care se întorcea de la club, tâlhărit de doi minori, pe Calea Dorobanților


Un clujean care se întorcea de la o petrecere din clubul NOA a fost tâlhărit, pe Calea Dorobanților din Cluj-Napoca. Agresorii sunt doi minori în vârstă de 15, respectiv 16 ani. Cei doi i-au aplicat mai multe lovituri bărbatului și i-au furat geaca și suma de 200 de lei.

Ulterior, agresorii au cheltuit o parte din banii la un magazin din apropiere, de unde și-au cumpărat suc și țigări, iar banii care le-au mai rămas i-au jucat la o sală de jocuri de noroc. Potrivit anchetatorilor, faptele s-au petrecut la data de 7 ianuarie 2024, în jurul orei 06:00 dimineața.

Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au stabilit marți, 24 septembrie, în sarcina celor doi măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni.

Potrivit informațiilor cuprinse la dosarul cauzei, înainte să acționeze, cei doi minori în vârstă de 15, respectiv 16 ani, l-au urmărit pe clujean minute bune, în timp ce bărbatul s-a deplasat de la clubul NOA până pe Calea Dorobanților.

După ce l-au ajuns din urmă, cei doi s-au năpustit asupra bărbatului, aplicându-i mai multe lovituri cu pumnii la nivelul corpului și a capului,  în urma cărora acesta a suferit leziuni traumatice vindecabile în 8-9 zile de îngrijiri medicale. 

Cei doi minori i-au luat clujeanului haina pe care o purta și i-au furat 200 de lei, sumă de bani pe care bărbatul a aruncat-o pe trotuar în încercarea de a scăpa de agresori. 

Din declarația bărbatului tâlhărit rezultă că, a sesizat că este urmărit de cei doi minori. În momentul în care unul dintre cei doi  a ajuns în dreptul său, i-a aplicat acestuia o lovitură cu pumnul în stomac și ulterior alte două lovituri în zona capului, provocându-i căderea pe trotuar.

După câteva momente, a ajuns și celălalt minor, care și-a ajutat amicul la săvârșirea infracțiunii. Clujeanul a declarat că, în încercarea de a scăpa de agresori, a renunțat la geacă și a scos din portofel două bancnote de 100 lei pe care le-a aruncat pe trotuar spre cei doi minori, crezând că aceștia vor banii, fugind ulterior de la fața locului. 

Minorii au cules banii de pe trotuar și s-au îndreptat către un magazin din apropriere, de unde și-au cumpărat țigări și suc. Ulterior, s-au deplasat la o sala de jocuri de noroc situată pe bulevardul 21 Decembrie, unde au jucat la aparate restul sumei de bani sustrasă. 


Comentarii Facebook