De râsul curcilor! Doi clujeni s-au dus cu BMW-ul să fure un capac de canalizare pe care l-au vândut cu 80 de lei, la fier vechi


Doi clujeni au fost obligați de magistrații de la Judecătoria Turda la plata unor amenzi penale de câte 1500 de lei, pentru săvârșirea infracțiunii de furt. 

Cei doi sunt acuzați că, în martie 2023,  au furat un capac de canalizare pe de strada Panseluțelor din municipiul Turda și l-au vândut la fier vechi, în schimbul sumei de 80 de lei. 

Potrivit informațiilor cuprinse la dosarul cauzei, unul dintre tineri i-a propus celuilalt să sustragă un capac de la căminele sistemului de canalizare pe care îl reabilita Compania de Apă Someș, la care era angajat. 

Astfel, cei doi s-au deplasat cu o mașină marca BMW pe strada Panseluţelor, de unde au luat un capac de la unul dintre căminele de pe această stradă și l-au pus în portbagajul autoturismului.

Ulterior, cei doi s-au dus direct la un centru de colectare pentru a vinde capacul de canalizare. În schimbul obiectului, cei doi au primit suma de 80 lei, pe care au împărţit-o în mod egal.

Tinerii au fost surprinși de camerele de supraveghere amplasate în zonă. De asemenea, cei doi au recunoscut şi regretat săvârşirea faptei în fața magistraților.

Pentru că bunul furat nu a putut fi recuperat, Compania de Apă Someș s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 2169 lei.

Administratorul centrului de colectare a declarat în fața judecătorilor că este posibil ca în cursul lunii martie 2023 să fi primit la centru un capac de canalizare şi că este posibil să-l fi primit fără a emite adeverinţă de predare-primire, din cauza vârstei şi a faptului că uită des astfel de lucruri.

A mai arătat că nu mai reţine ce sumă a achitat celor doi care au adus capacul, dar era sigur sub 100 de lei.


Comentarii Facebook