Duminica 8 Septembrie

Dependența de jocurile de noroc l-a adus pe un clujean în fața legii. A făcut ravagii într-o sală de păcănele, după ce a pierdut o sumă importantă


Un clujean a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Turda la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1200 lei, reprezentând 100 zile amendă, cuantumul unei zile fiind de 12 lei. 

Bărbatul în vârstă de 40 de ani este acuzat de săvârșirea infracțiunii de distrugere, după ce a lovit cu pumnul ecranul tip touch-screen al aparatului de păcănele la care se juca. Faptele s-au petrecut într-o sală de jocuri de noroc din municipiul Turda, la data de 14 iunie 2019, însă judecătorii clujeni au pronunțat abia acum câteva zile prima sentință din dosar. Pe lângă amenda penală, clujeanul este obligat să plătească suma de e 6029,95 lei, reprezentând daune materiale. 

Menționăm că hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

Cum s-a petrecut totul

Potrivit actului de sesizare, la data de 14 iunie 2019, în jurul orei 21:45, clujeanul se afla într-o sală de jocuri de noroc din municipiul Turda. Bărbatul s-ar fi enervat brusc și a lovit puternic cu pumnul aparatul de păcănele, ceea ce a provocat spargerea ecranului de tip touch screen.

Din imaginile surprinse pe camerele de supraveghere, rezultă că, după spargerea ecranului, bărbatul continuă să apese tastele apoi, după câteva minute, iese din local. În fața magistraților, clujeanul a declarat că a recurs la acest gest din cauza faptului că a pierdut o sumă de bani la aparatul respectiv. 

Martorul audiat în dosar au relatat că a văzut cum inculpatul, aflat sub influența băuturilor alcoolice, lovește cu pumnul ecranul aparatului de joc.

Judecătorii au stabilit că „este relevantă declarația inculpatului care deși susține că nu a comis fapta intenționat, adaugă că a dat în aparat și a spart ecranul pe fondul stării de iritare deoarece pierduse bani jucându-se la aparat; concluzia care se desprinde este lipsită de echivoc, anume inculpatul a lovit intenționat aparatul pe fondul stării de nervozitate născută ca urmare a împrejurării că la aparatul respectiv a pierdut bani, fiind incidente dispozițiile art. 16 alin. 3 lit. a. De asemenea, instanța va ține cont și de depoziția martorului audiat în cauză din cuprinsul căreia reiese că inculpatul a lovit aparatul de joc în mijlocul ecranului, provocând spargerea acestuia”.

Comentarii Facebook