Vineri 27 Septembrie

Distrugeri în serie provocate de un chiriaș din Cluj-Napoca: A incendiat mobila din apartament, a spart geamurile blocului și a distrus mașinile din zonă


Un bărbat aflat sub influența unor substanțe cu efect psihoactiv a provocat o serie de distrugeri în municipiul Cluj-Napoca. Acțiunile individului au dus la daune materiale însemnate și tulburarea ordinii și liniștii publice, după ce a incendiat mobilierul dintr-un apartament de pe strada Bucegi în care stătea cu chirie, a spart geamurile de la ușa de acces a blocului, a vandalizat magazine, mașini și benzinării. 

Bărbatul a fost prins abia după ce a provocat pagube majore, iar de curând, la data de 26 septembrie, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. 

De asemenea, magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au dispus obligarea bărbatului la 60 de zile de muncă în folosul comunității și la plata unor despăgubiri pentru bunurile distruse. 

Potrivit rechizitoriului, bărbatul este acuzat că, la data de 25 octombrie 2023, în jurul orei 10:30, a distrus, prin incediere, două scaune de bucătărie, precum şi, prin alte acțiuni violente, mobilierul din bucătărie, dormitor și două geamuri de tip termopan dintr-un apartament de pe strada Bucegi din Cluj-Napoca, în care locuia cu chirie. 

După cinci minute, a spart două geamuri de la ușile de acces la etajele 3 şi 4 ale blocului. 

Apoi, în jurul orei 11:10, în timp ce se afla în magazinul Kaufland de pe strada Câmpului, bărbatul a împins de pe rafturi mai multe sticle cu băuturi alcoolice, pe care le-a spart, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 866,78 lei iar prin violențele comise asupra bunurilor în discuție a tulburat, totodată, ordinea și liniștea publică din interiorul magazinului.

De asemenea, în jurul orei 11:20, în timp ce se deplasa pe Calea Mănăștur a lovit cu o trotinetă electrică, inscripţionată ,,Bolt”, o mașină marca BMW, căreia i-a distrus luneta și i-a provocat multiple avarii (zgârieturi) la nivelul caroseriei (capota, portbagaj și aripa stânga spate), cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de aproximativ 1000 lei.

Totodată, în jurul orei 11:25, inculpatul a distrus brațul barierei metalice care limitează accesul auto în curtea imobilului nr. 143-145 situat pe Calea Moților din Cluj-Napoca, prin îndoirea în unghi de 90 de grade față de poziția normală, cauzând un prejudiciu în cuantum de 8.160 lei Asociației de proprietari. 

De asemenea, a furat dintr-un magazin de pe strada Islazului o cutie cu produse de patiserie, după care a încercat să iasă dintr-un magazin Kaufland cu un coș de cumpărături în care se aflau mai multe sticle cu băuturi alcoolice. 

Mai mult, a furat dintr-un magazin Inmedio două pachete de țigări marca Sobranie, cu consecinţa producerii unui prejudiciu în cuantum de 54 lei.

În cele din urmă, după o zi plină, în timp ce se afla pe platforma staţiei de carburant Lukoil de pe Calea Mănăștur a luat pistolul de la pompa de combustibil și a stropit pe pavaj 1,22 litri de benzină. 

Comentarii Facebook