Doi adolescenți din Cluj, arestați pentru tâlhărie. Și-au dat întâlnire cu un bărbat într-o parcare și l-au lăsat fără 6500 de lei


Doi adolescenți din localitatea Vad, județul Cluj, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, după ce au tâlhărit un bărbat într-o parcare din Alba Iulia. Alți doi tineri din comuna Bobâlna și municipiul Cluj-Napoca sunt cercetați pentru complicitate. 

Evenimentul a avut loc la data de 9 august 2024, în jurul orei 00:35, când polițiștii din județul vecin au fost sesizați de un bărbat de 36 de ani, din localitatea Crasna, județul Gorj, cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni.

Potrivit IPJ Alba, bărbatul s-a întâlnit cu cei patru tineri în parcarea unui magazin din Alba Iulia, în urma unor discuții anterioare pe rețelele de socializare, cu o persoană necunoscută. 

Victima voia să achiziționeze de la persoana cu care vorbise obiecte de recuzită, respectiv bancnote de decor.

Bărbatul a fost așteptat la locul stabilit de către alți patru bărbați, care se aflau într-un autoturism și care l-ar fi determinat pe acesta, prin amenințări și violență, să prezinte suma de bani necesară, moment în care i-ar fi sustras bărbatului 6.500 de lei, după care au plecat într-o direcție necunoscută.

În urma cercetărilor făcute de polițiști, s-a constatat că autoturismul în care se aflau cei patru bărbați era închiriat, iar, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Turda, acesta a fost oprit în trafic, în municipiul Turda, în aceeași noapte.

În interiorul autoturismului și asupra pasagerilor, au fost descoperite sume de bani, două pistoale de tip airsoft, o cutie cu bile de rezervă, calibru 50, un cuțit cu lamă de aproximativ 17 cm, un cuțit cu lamă de aproximativ 9 cm și mai multe bancnote euro și USD inscripționate cu ,,suvenir”.

Ulterior, cei patru bărbați au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Alba Iulia.

Doi dintre aceștia, ambii de 19 ani, din localitatea Vad, județul Cluj, sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Față de aceștia vineri, 9 august 2024, a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Ceilalți doi, în vârstă de 22 de ani, din localitatea Bobâlna, județul Cluj, respectiv din municipiul Cluj-Napoca, sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de complicitate la tâlhărie calificată.

Comentarii Facebook