Doi clujeni vor sta 9, respectiv 4 ani în spatele gratiilor, după ce au spart un magazin din Cluj-Napoca. Până și iubitele lor i-au dat pe mâna legii


Doi clujeni au fost condamnați la ani grei de închisoare de magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca, după ce au furat țigări și alcool dintr-un magazin din municipiu. În timp ce unul s-a ales cu o pedeapsă de 4 ani și 3 luni de închisoare, celălalt a fost condamnat la 7 ani şi 626 zile închisoare. Cei doi au 30, respectiv 32 de ani și sunt recidiviști, fiind condamnați la închisoare pentru fapte similate. 

Faptele s-au petrecut în noaptea de 7 spre 8 noiembrie 2019, când cei doi au pătruns prin efracție în magazinul alimentar Activ Market din Cluj-Napoca. Bărbații au furat mai multe pachete de ţigări, o sticlă de coniac şi suma de 200 lei din casa de marcat, cauzând un prejudiciu de 6356 lei.

În magazinul alimentar erau instalate camere de supraveghere video, iar organele de cercetare penală au reușit să vadă că bărbații au pǎtruns prin forţarea sistemului de închidere a uşii de acces și au stabilit identitatea celor doi hoți. 

Incidentul a fost confirmat tocmai de iubitele celor doi bărbați

Anchetatorii le-au audiat pe iubitele celor doi, care au relatat că bărbații au adus în baraca în care locuiau o cantitate mare de ţigări, ambii aflându-se sub influenţa bǎuturilor alcoolice. Cei doi nu le-au spus de unde provin respectivele ţigări. De asemenea, administratorul magazinului Home Garden Market din Cluj-Napoca a declarat în fața magistraților că, în aceeași noapte, bărbații au spart un geam în încercarea de a pătrunde în magazin. 

Magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au reținut că tinerii nu sunt la prima confruntare cu legea penală, săvârşind în trecut fapte similare pentru care au fost condamnaţi la pedepse cu executarea în regim privativ de libertate. 

Instanţa reţine că maniera în care au acţionat inculpaţii, prin efracţie, în timpul nopţii, şi ţinând cont de numeroasele antecedente ale acestora în comiterea de fapte penale contra patrimoniului, denotă îndrăzneala cu care inculpaţii au săvârşit faptele reţinute in sarcina acestora, împrejurări care impun organelor judiciare luarea de măsuri ferme, în vederea contracarării acestui fenomen, inculpaţii aducând atingere unor valori sociale importante, precum protejarea patrimoniului. La individualizarea pedepselor în ceea ce îi priveşte pe cei doi inculpaţi, instanţa va avea în vedere după analizarea fişelor de cazier judiciar a acestora, că au o bogată experienţă infracţională, în raport de vârsta relativ tânără a acestora, săvârşind în trecut fapte similare, care nu atrag însă starea de recidivă în ceea ce îl privește pe inculpatul (...), pentru care au fost condamnaţi în mod repetat şi, deşi au beneficiat de clemența organelor judiciare, nu au înţeles să îşi corijeze comportamentul în sensul respectării normelor legale, înţelegând să reitereze comportamentul infracţional, dovadă că perioada executată în regim privativ de libertate nu şi-a atins scopul de reeducare şi nici dezideratul împiedicării condamnatului de a săvârşi noi infracţiuni.”, au motivat magistrații. 

Comentarii Facebook