Doi minori din Cluj-Napoca au vandalizat și jefuit o mașină parcată pe strada Năsăud, ziua-n amiază mare


Doi minori din municipiul Cluj-Napoca au vandalizat o mașină parcată pe strada Năsăud, iar din interior au furat două telefoane mobile în valoare totală de 1500 de lei. 

Pentru că nu au împlinit încă 18 ani, cei doi hoți au scăpat cu pedepse minime din partea magistraților de la Judecătoria Cluj-Napoca. Astfel, luni, 30 septembrie, instanța le-a aplicat celor doi măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 5 luni pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. De asemenea, cei doi sunt obligați să respecte următoarele obligații pe durata executării măsurii educative:

- să urmeze un curs de pregătire școlară sau un curs de formare profesională,

- să nu comunice, să nu ia legătura și să nu se apropie unul de celălalt, la o distanță mai mică de 50 m.

- să se prezinte la Serviciul de Probațiune Cluj la datele fixate de acesta.

Incidentul a avut loc la data de 12 decembrie 2022, în intervalul 15:45-15:53, când băieții de 14, respectiv 15 ani au spart geamul portierei din stânga față cu un corp dur, iar din interior au furat două telefoane mobile. 

Proprietarul lăsase mașina în parcare cu aproximativ o oră înainte de incident, iar când s-a întors la autoturism, a constatat că telefoanele mobile i-au fost furate. 

Din fericire, un martor ocular a reușit să surprindă evenimentul. Acesta a relatat că în acea zi, în jurul orei 15:50, a ieșit pe balconul apartamentului în care locuiește prietena sa, situat pe Calea Dorobanților, context în care a observat un băiat care a spart geamul portierei autoturismului prin aruncarea cu un obiect dur, posibil piatră, după care o a doua persoană a sustras din interiorul autoturismului un obiect, fără ca acesta să poată preciza cu exactitate ce anume, după care autorii au părăsit locul comiterii faptei. 

Comentarii Facebook