Doi soți din Cluj, prinși că au tăiat și furat 47 de salcâmi! Vecinii le-au făcut poze și i-au dat pe mâna poliției


Doi soți din localitatea clujeană Ceanu Mare riscă ani grei de închisoare, după ce au tăiat și furat 47 de salcâmi. 

Faptele s-au petrecut în perioada februarie - martie 2021, însă numai miercuri, 28 august, magistrații de la Judecătoria Turda au dispus trimiterea în judecată a celor doi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt de arbori. 

Conform anchetatorilor, în perioada februarie-martie 2021, bărbatul, ajutat şi de alte persoane, a tăiat un număr de 47 de arbori din specia salcâm, situaţi de-a lungul gardului domiciliului său din comuna Ceanu Mare, dar și pe lângă drumul sătesc, din proprietatea publică a comunei.

Apoi, bărbatul și soția acestuia au furat lemnele, în volum de 10,088 mc ce aveau o valoare de 1751 lei, pe care l-au depozitat în curtea casei lor.

Cei doi au fost văzuți de vecini, care au realizat fotografii, surprinzându-i pe cei doi soți transportând material lemnos, îmbrăcaţi în haine specifice anotimpului rece, iar pe sol se observa zăpadă.

Autoritățile au făcut cercetări la locul faptei abia în luna septembrie a anului 2021, când s-a constatat existenţa celor 47 de cioate aflate pe drumul public, în exteriorul curţii inculpaţilor.

În data de 6 octombrie 2021, Garda Forestieră Cluj a întocmit o notă de constatare, rezultând existenţa celor 47 de cioate, arătând că acestea provin din vegetaţia forestieră din afara fondului naţional.

Comentarii Facebook