Vineri 20 Septembrie

După zeci de ani împreună, un clujean nu mai are voie să se apropie de soția sa: „Tot ce am făcut în 38 de ani de căsnicie a fost cu scârba și scandal”


O clujeancă a trăit un adevărat coșmar din cauza bărbatului alături de care a stat zeci de ani. Femeia a avut curaj să-l părăsească abia după aniversarea de 38 de ani de căsătorie, însă soțul ei nu a încetat să o hărțuiască. 

Astfel, clujeanca a ajuns în fața magistraților de la Judecătoria Dej pentru a solicita un ordin de protecție împotriva soțului său. 

Magistrații au reținut că, începând cu luna iulie 2024, cei doi locuiesc separat din cauza neînțelegerilor avute cu soțul ei și ca urmare a solicitărilor pârâtului, a decis să părăsească domiciliul comun. 

La data de 11 septembrie 2024, în jurul orelor 22:00, bărbatul a așteptat-o pe soția sa în apropierea magazinului la care lucrează, cu intenția de a-i solicita să revină la locuința lor. Pentru că femeia a refuzat acest lucru, soțul ei a exercitat unele acte de agresiune fizică împotriva sa. Mai exact a tras-o de mână după el, pentru o distanță de aproximativ 100 metri, și i-a luat ochelarii de pe ochi, violențele fiind observate de către unii martori, care au sunat la 112. 

Când am ieșit de la lucru, pârâtul m-a așteptat și a vrut să stăm de vorbă, însă eu i-am spus că nu atunci, că nu e momentul la acea oră, și că nu vom întâlni următoarea zi ca să vorbim. Pârâtul a insistat că vrea să vorbim atunci și să merg acasă împreună cu el, cu forța.

Eu am refuzat, bineînțeles, și atunci el mi-a luat ochelarii de la ochi și telefonul, spunând că el am cumpărat, și ma luat cu forța să mă ducă. Nu am observat un grup de tineri care era în apropiere și se uită la noi și care l-au întrebat pe pârât de ce se comportă așa cu mine.

Pârâtul le-a cerut să-l lase în pace pentru că sunt soția lui. Atunci tinerii i-au spus că, chiar dacă sunt soția lui, nu trebuie să se comportă „în halul ăsta” cu mine. Am mers pe stradă în sus tot „hărțănindu-ne” așa pentru că părăsește voia să merg cu el acasă, dar eu nu voiam să merg.

Acei tineri au sunat la 112 și au chemat poliția.”, a declarat femeie în fața instanței. 

De cealaltă parte, bărbatul a susținut că nu poate ridica tonul la soția lui pentru că tot ce au făcut în ultimii 38 de ani de căsnicie a fost făcut cu cârbă și scandal. 

A tremurat pentru că este emotivă. Nu pot ridica tonul la ea, tot ce am făcut în 38 de ani de căsnicie am făcut cu scârbă și cu scandal. (...) I-am dat ochelarii înapoi și i-am cerut să mergem acasă.

Când a refuzat, am prins-o un pic mai tare și am dus-o până la stația de pe Unirii. Un copil, pe care nu-l cunosc, a dat telefon după poliție și am așteptat poliția.”, a declarat soțul femeii. 

Magistrații de la Judecătoria Dej au reținut că „violențele la care a fost supusă reclamanta din partea pârâtului i-au cauzat acesteia suferințe psihice, o puternică stare de teamă, fapt observat și de către instanță cu ocazia audierii victimei”.

Comentarii Facebook