Vineri 18 Octombrie

Elev de la o școală din Cluj, bătut de un coleg din cauza unui pix! Părinții lui spun că e victima bullyingului, dar anchetatorii au închis cazul


Un elev de la o școală din Cluj-Napoca a fost bătut de un coleg de clasă. Părinții copilului agresat susțin că, înainte de incident, minorul a fost victima violenței psihologice. 

Cu toate că incidentul a avut loc la data de 14 noiembrie 2022, magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au admis miercuri, 16 octombrie, ordonanța emisă de procurori clujeni prin care s-a dispus renunțarea la urmărirea penală. 

Astfel, judecătorul are în vedere în primul rând că, atât prin plângerea penală formulată, cât și prin concluziile scrise depuse la dosarul cauzei, persoana vătămată prin reprezentant legal reclamă un comportament de violență psihologică manifestat de către unul dintre colegii de clasa, susținând în esență că unitatea de învățământ tolerează un astfel de comportament, fără ca însă aspectele învederate să se circumscrie ilicitului penal”, au reținut judecătorii clujeni. 

Judecătorii au decis că nu există interes public în continuarea cercetărilor, menționând că persoana vătămată l-a provocat pe presupusul agresor, astfel că acesta pe baza conflictului spontan, i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu piciorul și una cu pumnul. 

Mai mult, magistrații au reținut că loviturile au avut o intensitate redusă, conform certificatului medico-legal depus la dosar. 

Mai mult decât atât, judecătorul observă, din vizualizarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, că acest timp de comportament este manifestat de ambii elevi, persoana vătămată imediat ulterior evenimentului revenind în dreptul băncii colegului său, șicanându-l în continuare cu un pix, pe care ulterior în aruncă în direcția acestuia (iar nu înspre ușă cum neadevărat a susținut în fața organelor de urmărire penală)”, au conchis judecătorii. 

Comentarii Facebook