Ești proprietarul unui apartament dat în chirie și chiriașii consumă în el substanțe interzise? De astăzi, e lege: riști 5 ani de închisoare!


Proprietarii de apartamente riscă ani grei de închisoare, dacă în locuințele lor chiriașii consumă droguri. Legea a fost promulgată


Proprietarii de apartamente în care se consumă droguri riscă ani grei de închisoare conform noii legi promulgate de președintele Klaus Iohannis. Această lege, menită să intensifice lupta împotriva traficului și consumului ilicit de droguri, include sancțiuni dure pentru cei care permit astfel de activități în imobilele lor.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii ce aduce modificări și completări importante în domeniul prevenirii și combaterii traficului de droguri și altor substanțe psihoactive. Legea prevede pedepse severe, inclusiv închisoare de până la 25 de ani pentru furnizarea de substanțe psihoactive care duc la decesul unei persoane. De asemenea, sancțiunile sunt sporite pentru consumul sau finanțarea traficului de droguri.

Legea, adoptată pe 14 mai de Camera Deputaților, a fost inițiată de senatorul Robert Cazanciuc și introduce pedepse de până la 25 de ani de închisoare pentru cei care furnizează substanțe psihoactive cu consecințe fatale. Actul legislativ instituie, de asemenea, circumstanțe agravante pentru cei care furnizează droguri minorilor sau facilitează consumul în diverse locații.

Proprietarii, chiriașii sau administratorii clădirilor unde se consumă droguri riscă până la 5 ani de închisoare, subliniind responsabilitatea acestora de a preveni activitățile ilegale pe proprietățile lor. În plus, legea prevede majorarea cu o treime a pedepselor pentru traficanții care operează în locuri sensibile, cum ar fi spitalele, școlile sau penitenciarele, pentru a proteja mai eficient comunitățile vulnerabile.


Comentarii Facebook